Az élvonalbeli férfi futsal bajnokság rájátszásának első körének záró akkordjára került sor hétfőn este. A címvédő Haladás együttese a Veszprém elleni kiütéses győzelmének köszönhetően az élről várhatta a folytatást. A DEAC otthonában nem várt könnyű találkozóra Felipe Conde együttesére, hiszen már az alapszakasz során is csak 2-1-re sikerült legyőzni a hajdúságiakat, igaz, mindkét összecsapáson.

A vendégek nagy iramban kezdték a derbit és azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. A hazaiak jobbára a védekezésre koncentráltak, de így is korán hátrányba kerültek. Ezután sem fékezett a Hali, hiszen Dróth hiányát is elviselték és sorjázták egymás után a helyzeteket. A befejezéssel viszont meggyűlt a baja a vasi alakulatnak, hiszen Faragó kapus kiváló formában védett.

Ráadásul még büntetőből sem sikerült növelni a vendégeknek a különbséget. Ami pedig kimaradt az egyik, az a másikon bement. Egy kontratámadás végén Faragó rázta le magáról az embert és a kifutó Alasztics mellett passzolt a hálóba. Sokáig viszont nem örülhetett a DEAC, mert az utolsó percben kétszer is mattolni tudták a hajdúsági védelmet. Először sarokrúgás kombináció végén Henrique Diniz lőtt a hálóba.

Az utolsó másodpercben pedig Vas Ádám köszönte meg az ajándék labdát és passzolt a hosszú sarokba. A második félidőben mindent megpróbált a címvédő ellen a DEAC! Támadóbb volt a játékuk és amikor a helyzet úgy hozta vészkapust is bevetettek. Hiába, mert a vasi védelem kiválóan zárt és nem ingott meg egyetlen pillanatra sem. Ráadásul gyors ellentámadásokat vezettek, ami rendre gólveszélyes volt.

Az utolsó percekre kapkodó bár váltak a hajdúságiak, ami labda eladásokat hozott magával. Ebből pedig jól megélt a Hali. Luiggi Longo egy kiváló balos lökettel növelte a különbséget, majd fél perccel a vége előtt Sipos gurított az üres kapuba, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt. Ezen az estén nagyon koncentrált játékkal megérdemelt sikert aratott a Haladás, amely féltávnál magabiztos előnnyel vezeti a tabellát!

DEAC – Haladás VSE 1-5 (1-3)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Hajmási M., Sipos G., Vas Á.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Szalmás Z., Knizs O., Henrique Diniz, Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Faragó L. illetve Hadházi, Henrique Diniz, Vas Á.,Luiggi Longo, Sipos.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!