Thomas Bach kacsának minősítette a hírt, amely szerint az ausztráliai Queensland állam fővárosa, Brisbane a 2032-es ötkarikás játékok megrendezésének lemondását fontolgatja. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnökének cáfolatát az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál adta közre.
“Nyilvánvalóan valami álhírről van szó” – mondta Bach azt követően, hogy találkozott Queensland vezető képviselőivel.
Az esetleges visszalépéssel kapcsolatos találgatások azután erősödtek fel, hogy Steven Miles, Queensland miniszterelnöke bejelentette: leállítják a Gabba Stadion átépítését. A rekonstrukció körülbelül 2,7 milliárd ausztrál dollárba (648 milliárd forint) kerülne, ehelyett a kormány úgy döntött, hogy egy új, 55 ezer férőhelyes stadiont építenek mintegy 3 milliárd ausztrál dollár költséggel.
“Mindig is azt mondtuk, hogy Queensland nagyszerű játékoknak ad otthont; soha nem állt szándékunkban lemondani őket” – idézte a portál a kormányfő szóvivőjét. A kormányzati közlemény szerint a 2032-es brisbane-i olimpia és paralimpia infrastrukturális kiadásait, a sportlétesítményekkel kapcsolatos költségeket a szövetségi és a queenslandi kormány közösen állja, és kiemelt cél, hogy a tervezett 7,1 milliárdos büdzsén belül maradjanak.
Brisbane a harmadik ausztrál város, amely olimpiát rendez, 1956-ban Melbourne, 2000-ben pedig Sydney volt a házigazda.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!