Remek műhelymunka zajlik a Haladás VSE fiú kézilabda szakosztályában, ahol a korona ékköveként tekinthetnek a szurkolók az U18-as együttesre. Több olyan fiatalember alkotja a keretet, akik még jövőre is beleférnek ebbe a korosztályba, így joggal bizakodik a szakmai stáb. Az idényben pedig példátlanul jól játszó szombathelyiek veretlenül vezetik a pontvadászatot.

Öt találkozóval a bajnokság vége előtt már nagyon koncentrált játékra van szükség Mátés István tanítványaitól, hogy ne a célvonal közeledtével veszítsenek lendületükből és bukják az aranyérmet. A Százhalombatta ellen újfent győzelemre hajtott a vasi gárda és a siker mellett a gólarányra is nagy figyelmet fordítottak. A mutatott játék valamint az eredményesség ezúttal is összhangban volt.

Már a kezdés után nagy elánnal játszott a Hali, több szép akciót követően az ötödik percben időt kellett kérnie a vendégek mesterének, hiszen néggyel ment a házigazda. Nem változott a forgatókönyv a folytatásban sem, ráadásul még a labdaszerzésekből is gyors ellenakciókat, gólokat szereztek a zöld-fehér mezesek. A legnagyobb tapsot a szombathelyiek kapusa érdemelte ki, aki egész pályáról is betalált.

A szünet után is dominált a vasi alakulat, a cserejátékosok is jó érzékkel szálltak be a játékba. A hajrában már csak két kérdés foglalkoztatta a nézőket: mekkora különbséggel nyer a Hali valamint sikerül-e a vendégeket 30 gól alatt tartani? Szerencsére mindenkinek megfelelt a gólzáporos győzelem, amellyel már 15. alkalommal is győztesen hagyta el a pályát a Haladás csapata.

Haladás VSE – Százhalombatta 45:28 (26:14)

Haladás: Simon O. 2, Dömötör (kapusok) – Kuglics K. 4, Nagy L. 1, Ködös 3, Rákóczi A. 6, Lajtai-Péntek 4, Farkas L. 9, Mátés B. 4, Füst B. 2, Enger, Ladányi D 3, Nagy B. 7.
Vezetőedző: Mátés István
Másodedző: Büki Angyalka

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!