A Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonására került sor szerda este Debrecenben, ahol a DEAC és a Haladás csapott össze. A két felsőházi rájátszásban is érdekelt együttes néhány napja ugyanitt mérte össze tudását, akkor a szombathelyiek örülhettek. A hajdúságiak a visszavágás mellett azért is hajtottak, hogy a vasi állomáson még legyen sansza a továbbjutásra.

Ennek megfelelően azonnal egymásnak estek a csapatok és igazi parázs hangulatú derbi kerekedett. A DEAC igyekezett felvenni a ritmust, de érezhetően kevesebb helyzetet dolgoztak ki. Ezzel szemben a szombathelyieknél több tehetséges fiatal is nagyobb lehetőséget kapott. A Haladás próbálta feltörni a hazai reteszt, erre azonban csak a félidő hajrájáig várni kellett.

Ekkor egy szép Rutai lefordulásból elvállalt lövés úgy pattant ki a kapufáról, hogy Henrique Diniz elé csorgott, aki az üres kapuba passzolt. Hogy elejét vegyél a hajdúsági rohamokra már a második játékrész kezdetén taktikát váltott a Hali. Átadta a területet a hazaiaknak, akik meddő mezőnyfölényig jutottak, azonban elég volt egy pontatlan átadás, amit köszöntek a vendégek és máris 0-2 állt az eredményjelzőn.

Henrique Diniz egy labdaszerzéssel lódult meg a kapu felé, a kimozduló cerberust elfektetve lőtt a hosszú sarokba. A folytatásban visszább vonta sorait a vasi alakulat, de veszélyes kontrákat vezettek. A DEAC az idő folyamatos csökkenése miatt lépésményszerben volt, így vészkapusra váltottak és öt a négy ellen támadtak. Hiába, mert jól bírta a nyomást a címvédő, nem sikerült feltörni a hazaiaknak a vendég védelmet.

A találkozó a hajrá kezdetén eldőlt, hiszen egy szerzett labdát követően Henrique Diniz a saját csapatának térfeléről ívelt az üresen maradt kapuba. A hátralevő időben már nem változott az eredmény, így a szombathelyiek magabiztos játékkal három gólos előnyre tett szert. A visszavágóra jövő héten szerdán kerül sor, akkor a főszereplők a Rohonci úton csapnak össze.

DEAC – Haladás VSE 0-3 (0-1)

Haladás: Homlok L. – Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S., Rutai B.
Csere: Alasztics M. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Knizs O., Hajmási M., Sipos G., Körmendy G., Vas Á.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Henrique Diniz (16′, 23′, 33′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!