A 2023/24-es szezonban a Falco-Szeged egymás elleni versengés állása: 1-1. A sárga-feketék idegeben 1 ponttal kaptak ki, Szombathelyen pedig 30 ponttal voltak jobbak a Tisza-partiaknál.

A Magyar Kupa kiírásban legutóbb a 2021/22-es évadban került szembe a 2 csapat, akkor Bognár Kristófék örülhettek. A két évvel korábbi keretből hat játékos jelenleg is a szombathelyi együttest erősíti, de Milos Konakov is jelen volt a kispadnál.

Érdekesség, hogy a liga legeredményesebb 5 játékosából 2 is a szegedieket erősíti. Ebben a mutatóban Locke 23,2 ponttal vezeti a listát, míg Woolridge 20,5 ponttal a 4.legjobb dobó.

A Falco válogatott csapatkapitánya, Perl Zoltán szerint a döntőbe jutés a cél, de ehhez a kiváló egyéni képességű szegedi légiósokat semlegesíteni kell, illetve a védő lepattanók megszerzésében is extrát kell nyújtani.

A Falco a második (2443, átlag 94.0), a Szedeák pedig a harmadik (2286, 87.9) legtöbb pontot szerezte az alapszakaszban – a szegediek tűzerőben képesek felvenni a versenyt a Szombathellyel. Védekezésben teljesen más a helyzet: a liga legjobb csapata (1969, 75.7) a legrosszabbul védekező (2358, 90.7) együttessel találja majd szembe magát.

Milos Konakov szerint nagyon fontos a motiváció, az ambíció.

– A Magyar Kupa rendkívül speciális versenysorozat, amelyen 1-1 meccs dönt. Amellett, hogy tiszteljük ellenfeleinket, egyértelmű célunk a döntőbe jutás, hiszen ambicionál bennünket a kupa elnyerése – fogalmazott az elutazás előtt a bajnokcsapat vezetőedzője.

 

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa négyes döntőjénel első meccsén, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – SZTE-Szedeák elődöntőben 17 órakor dobják fel a labdát. 

 

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!