A Falco-Szedeák elődöntőről ITT tudósítottunk, most jöjjön a sárga-feketék vezetőedzőjének vesztes meccs utáni nyilatkozata…

Milos Konakov, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely:  Csalódottak vagyunk, nem ilyen tervekkel vágtunk bele a négyes döntőbe. Arról beszéltem a meccs előtt, hogy a kupa speciális sorozat, és ez ezen a napon is egyértelműen bebizonyosodott. Nem ez az első, és valószínűleg nem is az utolsó eset. Az ellenfél három játékosa dobott összesen hetven pontot, ez volt a kulcs, hiába készültünk rájuk, nem tudtuk megállítani őket. A jó támadójáték hozhat győzelmeket, de a trófeákat a megfelelő védekezéssel lehet megszerezni, és mi ezúttal nem védtük megfelelően az egy-egyeket.

A másik ágon a Szolnoki Olaj magabiztosan jutott a fináléba a pécsiekkek szemben.

NKA Universitas Pécs – NHSZ-Szolnoki Olajbányász 70-87 (18-30, 16-18, 23-13, 13-26)

Csirke Ferenc, NKA Universitas Pécs mestere így látta az összecsapást:  Gratulálok a Szolnoknak a döntőbe jutáshoz! Nagyon puhán kezdtük a mérkőzést, nem lehet harminc pontot kapni az első negyedben. Mivel egy idegen pályán játszottunk jól egy-egyező, kettő-kettőző játékosok ellen, ehhez mérten próbáltuk megoldani a védekezést, de a besegítésekkel gondjaink akadtak, így üres dobóhelyzeteik voltak az elején. A harmadik negyedben védekezést váltottunk, miután Wiggins leült, ez talán összezavarta a Szolnokot, voltak gyorsindításaink és szerzett labdáink. Azok a játékosaink, akik képesek egy ilyen éles mérkőzést megnyerni, elfáradtak ebben a felzárkózásban, de mindenki megtette a magáét. Még egyszer mondom, ezt az első negyedben buktuk el, nem lehet így kezdeni, nyolc percig két csapatfaultunk volt, a másodikban sem voltunk bónuszban, ez megengedhetetlen egy ilyen meccsen. Az Olaj extrán dobott, 28-ból 16 triplájuk bement, ez mindent elmond, 16 kapott hármassal azért nehéz mérkőzést nyerni.

A bronzmeccsen tehát Falco-NKA Pécs meccset rendeznek. Mindkét csapatnak gyógyír lenne a győzelem, de az abszolút esélyes Falco győzelem szinte elvárt.

A BOK Sportcsarnokban 17 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!