Nagy volt a tét a szombathelyi és a nyíregyházi együttes számára a hétfő este megrendezett NB I-es futsal bajnoki mérkőzésnek. A rájátszás hajrájához közeledve a felsőházban valamennyi csapat próbál úgy “helyezkedni”, hogy minél előnyösebb helyről és pályaelőnyből futhasson neki a helyosztó találkozóknak. A Nyíregyháza számára a dobogó, míg a Haladás esetében a listavezető pozíció volt a cél.

A nyírségben megrendezett első felvonás során 4-4-re végeztek egymással a felek és az, akkor a Hali első helyébe került. Azóta viszont helyre állt a rend és ha csak szűkösen is, de vezeti a pontvadászatot a vasi zöld-fehér klub. Nagy elánnal kezdtek a csapatok érezhető volt, hogy  elszántan törnek a három pont a megszerzésére a felek. Izgalmas és helyzetekben bővelkedő játékrész során a Haladás került kétszer is lépéselőnybe.

Először a 6. percben egy kapufáról kipattanó labdát Dróth lőtt a hálóba. Néhány pillanattal később a vészkapussal operáló nyírségiek örülhettek. Ekkor Gregor távoli bombája talált utat Alasztics kapujába. A szerencse is fogta a vasi futsalosok kezét, hiszen Dróth szerezte meg ismét a vezetést. Ehhez viszont arra volt szükség, hogy egy felívelés útjába állt, a lepattanó labda pedig a vendég kapuban kötött ki.

Nagy izgalmakat ígért a folytatási is és nem is kellett csalódnia a kilátogató közönségnek. Mindkét együttes a támadójátékot helyezte előtérbe és ennek eredményeként alaposan megdolgoztatták a kapusokat. Az újabb gólig viszont meglehetősen sokat kellett várni. Egészen a 37. percig amikor egy tetszetős akció végén Henrique Diniz, a szombathelyek brazil légiósa eremi erővel bombázott a kapuba.

Ezzel együtt sem volt még le futott a találkozó, hiszen a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak. Szabó révén a szépítés össze is jött a Nyíregyháza számára, de pontot, pontokat nem tudtak szerezni a vasi vármegyeszékhelyi fellépés során. Sikerével továbbra is listavezető a Haladás, amely rászolgált ezen az estén a győzelemre, hiszen támadásban és védekezésben is extrát nyújtottak a vasi játékosok.

Haladás VSE – Á Stúdió Nyíregyháza 3-2 (2-1)

Haladás: Alasztics M. – Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Rutai B.
Csere: Homlok L., Győrfy B. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Knizs O., Hajmási M., Dróth Z., Sipos G.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Dróth (6′, 10′) Henrique Diniz (37′) illetve Gregory (9′), Szabó (38′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!