Kijelenthető, hogy nagyon rossz szériában van az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda együttes. Az alapszakasz során még a dobogón is volt szerencséje állni Kocsis Tamás irányításával, azonban a tavaszi hadjárat minden szempontból sikertelen volt. Légióscserén is átesett a keret, a pályán mutatott játék szintén eredménytelennek mondható, így az alsóházban találta magát a Körmend.

Zsinórban hat elveszített találkozójának köszönhetően a kiesés szele is megcsapta a gárdát. A playout kezdete sem volt sikeres, bár vezetett a Kecskemét elleni összecsapáson a Rába-parti együttes, nem sok esélye volt a győzelemre. Ennek oka leginkább a védekezés puhaságában valamint a távoli dobások rontásában. A 80-74-re elveszített derbi után pedig máris itt a következő megoldandó feladat.

Ráadásul talán az egyik legjobb formában lévő együttes érkezik a vasi településre. Az alapszakasz hajrájában a Sopront is megcsípte a Szeged csapata, végül nem sikerült becsúszni a legjobb 8 közé. Ugyanakkot intő jel lehet Ferenczék számára, hogy a Tisza-parti alakulat a Falcót legyőzve masírozott be a Zsíros Tibor Magyar Kupa döntőjébe, ahol a Szolnok már nagyobb falatnak bizonyult.

Szerda este két olyan csapat méri össze tudását, amely a rájátszás első állomását elveszítette. A Szeged ugyanis hazai pályán botlott az Atomerőmű ellen és ez bizonyára motiválni fogja a légiósait, amelyek hatástalanítása kulcsfontosságú feladat lesz a körmendi kosarasok számára. Amennyiben sikerül kikapcsolni a szegedi pontgyárosokat, sikerül jó dobószázalékkal kirukkolni, úgy bármi megtörténhet.

Egis Körmend – Szeged
2024. április 17. (szerda) – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!