Szombaton folytatódott az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszása. Az Egis Körmend hazai pályán a Szeged felett aratott győzelmet követően idegenbe látogatott azzal a féltett szándékkal, hogy újabb sikerrel alapozza meg NB I-es tagságát. A Kaposvár két vesztes találkozót követően szerepelt saját közönsége előtt és szintén a bajnoki pontok megszerzéséért léptek parkettre.

Filipovity révén igazi aduja volt a hazaiaknak, hiszen a válogatott kosaras kintről és a palánk közelében is veszélyes fegyver, amit bizonyított is a találkozó során. A vasi gárda visszafogottan kezdett, ráadásul a védekezése sem volt kellően acélos. A kaposvári részről nemcsak tűzerő, hanem pontosság is párosult, így jókora előnyre tettek szert az első negyed során. Közel 50%-os volt ekkor a hazaiak triplamutatója, ami később sem csökkent drasztikusan.

Ami összejött egyik oldalon, a másikon nem. Döcögött a vendégek szekere. Hiába játszott jól Tolbert, nagyon egyedül maradt. Sok volt az eladott labda körmendi részről, ráadásul a lepattanók megszerzésében is a kaposvári játékosok remekeltek. Morgan próbálta határa venni csapatát, de a különbség nem csökkent. A pihenő némileg javított a Rába-parti együttes játékán, mert a térfélcsere után elkezdett kapaszkodni a Körmend.

Ekkor már Djogo is elkapta a fonalat. Hiába játszott azonban jól támadó oldalon a vasi együttes, a védekezése továbbra sem volt szilard. Könnyedén bontották meg a kaposvári jatekosok a körmendi falat. Az utolsó negyedben már hitehagyottan próbálkozott a vendég csapat, így csak minimálisan tudott faragni a különbséget, a győzelem megszerzésére viszont nem volt esélye ezen az estén a jó napot kifogó Kaposvár ellen az Egis Körmendnek.

Kometa Kaposvári KK – Egis Körmend 96-86 (30-18, 28-25, 22-26, 16-17)

Körmend: Basic 3/3, Morgan 24/9, Takács 4, Konate -, Tolbert 24.

Csere: Djogo 21, Ferencz 8/3, Kiss 2, Doktor -.

Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!