A szerda esti Győr – Hali után is aktuális még, bár 10 év talán soknak tűnik, ha diákként tekintünk vissza, de egy röpke pillanatot jelent a történelemkönyvek számára. Pláne, ha a honi labdarúgásra tekintünk. Egy évtizeddel ezelőtt egy formálódó Haladásért szoríthattak a szurkolók, a keretben olyan játékosokkal, mint Sipos Norbert, az ifjú titán Guzmics Richárd. A rutint pedig Molnár Balázs, Halmosi Péter, Tóth Péter és Kenesei Krisztián jelentették.

A 2010/2011-es szezont 16 csapat kezdte meg az élvonalban. Olyan együttesekkel mérkőztek a szombathelyiek, mint a Lombard FC Pápa, a Kecskemét vagy a Szolnoki MÁV csapata. Így már elég távolinak tűnhet a tíz évvel ezelőtt április közepén megrendezett zöld-fehér rangadó. A Győri ETO KC ugyanis stabil középcsapatnak számított és a Haladás is vitézkedett ezidőtájt az élvonalban.

Ráadásul minőségi játékosokban sem volt hiány – az akkor még Csertői Aurél által irányított Rába-parti együttesnek. Koltai, Völgyi és Alekszidze mellett a később Szombathelyen is nagy kedvenc Fehér Zoltán is a győri együttest erősítette és az előzetes várakozások szerint a hazaiak voltak az esélyesebbek a győzelemre. Ennek megfelelően nekiesett ellenfelének az ETO.

A krónikák szerint már az első félidőben több helyzetet dolgoztak ki Dudásék, de a gólra várni kellett a második félidő elejéig. Ekkor a gólfelelős Alekszidze villant és csapta be lövésével Rózsát. Ráadásul alig két perc múlva már kettőre növelte csapatának előnyét. Sluka és Irhás beállását követően aztán magára talált a Haladás is, de a szépítés csak nem akart megszületni.

Eredeti kép forrás: nyugat.hu

Hogy reális esélye maradjon a pontszerzésre a vasi alakulatnak, ahhoz két szenzációs megmozdulásra volt szükség. Előbb Kenesei játszotta tisztára magát és bombázott látványosan a hosszú sarokba, majd a ráadás pillanataiban a vendégek kapitánya felhőfejessel csapta be Stevanovic kapust. Ezzel a huszáros hajrával pedig Győrből mentett pontot az Aczél-csapat.

Az őszi 3-3 után, tavasszal sem bírtak egymással a felek. A végelszámolásnál viszont nagyon jól jött ez a döntetlen, hiszen az ETO-val azonos pontszámmal (41-41) végzett a Haladás és jobb gólaránnyal a 8. helyet csípték el a bajnokság végén. A bajnoki címet a Videoton szerezte meg, míg az MTK és a Szolnok búcsúzott az NB I-től.

(Érdekesség, hogy a 2010/2011-es keretben több olyan játékos is található, akik a mai napig aktív labdarúgók. Rózsa Dániel és Schimmer Szabolcs mellett Devecseri Szilárd jelenleg is a szombathelyi klub kötelékében játszik – a szerk.)

2011.04.22 – 17:00

Győri ETO KC – Haladás 2-2 (0-0)
Győr – ETO Park, 2500 néző, vezette: Veizer Roland

Győr: Stavanovic (Radosavljevic 63′) – Djordjevic (Stanisic 77′), Völgyi, Fehér, Babic, Kiss M., Pilibaitis, Dinjar, Koltai, Alekszidze (Bougerra 81′), Dudás.
Vezetőedző: Csertői Aurél

Haladás: Rózsa – Schimmer (Nagy G. 15′), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Fodrek (Irhás 63′), Simon Á., Molnár B., Halmosi – Kenesei K., Sipos N. (Sluka 63′).
Vezetőedző: Aczél Zoltán

Gólszerző: Alekszidze 55′ és 58′ illetve Kenesei 81′, Tóth P. 91′

Sárga lap: Völgyi 40′ illetve Tóth P. 11′, Rózsa 93′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!