Pikáns sportcsemegének ígérkezett Evander Holyfield, egykori ökölvívó-világbajnok visszatérése a szorítók közé. A sportág történetének egyetlen olyan nehézsúlyú világbajnokáról van szó, aki négyszer ülhetett fel a világ tetejére. Most – 58 évesen – a visszatérésről álmodozott. Korábban szó volt arról is, hogy mindezt Mike Tyson elleni mérkőzéssel teszi vonzóbbá, az élet azonban másként rendezte.

Holyfield a korábbi UFC-világbajnok és nála 14 esztendővel fiatalabb Vitor Belfort ellen vállalt be egy gálamérkőzést. Az eredeti forgatókönyv szerint nyolc kétperces menetet öklözött volna riválisával, aki szintén kemény ellenfélként volt ismert profi pályafutása során. Sokan egyébként féltették a nagypapa korban lévő bokszolót, de láthatóan felkészült a találkozóra.

Ennek ellenére a korkülönbség és a szakágak eltérése miatt Belfort szinte azonnal lezárta a meccset. Az első menetben már padlózott Holyfield, aki tartotta magát, gyorsan felállt, de a küzdelem nagyon egyoldalú volt. A bekapott ütéssorozatok miatt a meccs vezetőbírója úgy döntött, hogy véget vet a találkozónak, így TKO-val a brazil versenyző nyerte az összecsapást.

Apró érdekesség, hogy már korábban több szurkoló és szakíró megkérdőjelezte annak jogosságát, hogy 58 évesen ki, illetve miért engedi Holyfieldet ringbe lépni?! Ezt a felvetést egyébként tökéletesen alátámasztotta a meccs is, hiszen az egykori ökölvívó világbajnok nem volt egy súlycsoportban ellenfelével. Erre talán épp a korkülönbség lehet a csattanós válasz…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!