A Benfica elleni első mérkőzést követő napon ismét pályára lépett a Haladás VSE férfi futsal együttes, amely a portugál buborékban játsza valamennyi találkozóját. Csütörtök este a spanyol Levante cspatával mérkőztek Juan Ramon Calvo Rodriguez tanítványai. A portugál bajnokság ezüstérmese után ismét egy vérbeli nagyágyúval csapott össze a Hali.

Kiegyenlített csatát hozott az első játékrész. Bár a spanyolok birtokolták többet a játékszert és kapura is veszélyesebbek voltak, sokáig nem tudták feltörni a magyar bajnok védelmét. Aztán a 14. percben megtört a jég, ekkor Hamza Maimon villant egyet és a vezetést megszerezte a Levante. Ezután viszont ismét a spanyolok akarata érvényesült és újabb találatot jegyeztek.

A szünet előtt Araca is betalált az addig kiválóan védő Alasztics kapujába. Ekkor úgy tűnt, hogy pontot tett az ibériai csapat a találkozó végére. A második felvonásra viszont felpörgette a ritmust a Haladás és tetszetős akciókat jegyeztek. Sipos révén pedig a szépítő találatra sem kellett sokat várni, ezzel éledtek a vasi remények.

A játékrész derekára aztán az egyenlítő találat is összejött, igaz ehhez kellett az első spanyol gól szerzője, aki ezúttal saját csapata kapuját is bevette. A nyílt sisakos küzdelem hajrájában aztán Gallo vitte döntésre a találkozót, aki beállította a 3-2-es végeredményt. A vereség ellenére a szombathelyi együttes kiváló bizonyítványt produkált, kis szerencsével a meglepetés is összejöhetett volna.

Pénteken valamennyi csapat pihenni fog a D-csoportban. Majd szombaton a zárónapot rendezik, ahol a Levante és a Benfica az egyik ágon, a Haladás pedig az ukrán Uragan együttesével mérkőzik.

Futsal Bajnokok Ligája, elitkör, D csoport, 2. forduló:
Levante (spanyol)-Haladás 3-2 (2-0)
———————————–
gól: Amessaoud (14.), Araca (17.), Gallo (38.), illetve Sipos (22.), Amessaoud (30., öngól)

további eredmény:
Benfica (portugál)-Uragan (ukrán) 4-0 (3-0)
Az állás: 1. Benfica 6 pont, 2. Levante 3 (6-7), 3. Uragan 3 (5-7), 4. Haladás 0

Az 1. forduló eredményei:
Benfica-Haladás 8-3
Uragan (ukrán)-Levante (spanyol 5-3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!