A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége versenysorozatának harmadik állomását rendezték a legutóbbi hétvégén. Ezúttal a lukácsházi Abért-tó partján találkoztak a legjobb pecások és nem lehetett panaszuk az időjárása sem, mert az égiek ragyogó napsütéssel tisztelték meg a rendezvényt. A szervezők is elégedettek lehettek, hiszen 64 fő adta le nevezését a kezdést megelőzően.

A sporthorgászok három kategóriában indultak: ifjúsági, hobbi felnőtt és abszolút. A verseny 10 órakor kezdődött és már az első perctől nagy volt a halak “harapási kedve”. Nem is okozott meglepetést a nap végén, hogy összesen a pecások 1022,54 kg halat fogtak. Az átlagfogás elérte a négy órás viadal során a 15,977 kilogramot. A nap legjobb női horgásza Sántáné Tóth Andrea (Körmendi Munkás HE.) lett 13.120 gramm eredménnyel.

A lukácsházi megmérettetésen leginkább a pontyok, keszegek kerültek bot végre, de jó pár amur sem kerülhette el sorsát. Az abszolút kategóriában Horváth Zsolt (Szentgotthárdi HE.) diadalmaskodott 53.180 grammal. Őt Török Zoltán (Elektromosok SHE.) követte 33.460 grammos fogással, míg az előkelő harmadik helyet Magyar László (Elektromosok SHE.) csípte meg riválisait megelőzve 27.660 grammos teljesítménnyel.

A hobbi kategória képviselői is mindent megtettek a végső sikerért és az eredmények is jól mutatják, mennyire kiegyenlített volt a mezőny. Az első Koltai Máté Márk (Kéthatár-tó HE.) lett 32.680 grammal. Az ezüstérmet Pajtli László (Spartacus HE.) nyakába akasztották 27.600 grammos teljesítményének elismeréseként. A harmadikként Pajtli Tibor (Spartacus HE.) végzett 25.800 grammal.

Az ifik az Abért I-es tavon csatáztak: a nap végén a legtöbb halat Gersei Milánnak ( Körmendi Munkás HE.) sikerült a szákba terelni 9.220 gramm összteljesítménnyel. ​​Őt Vogl Zalán a Spartacus HE versenyzője követte 7.560 grammal, míg a dobogó harmadik fokára Bors Ivett (Spartacus HE.) állhatott fel 6420 gramm fogással. A negyedik helyezett Felix Amina ( Fish Farm SHE.) lett 5860 grammal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!