A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban az utolsó őszi fordulót rendezték meg, a 15. játéknap pedig nagy hazai dominanciát hozott. 

Jegyzőkönyvek, tabella

Igazi 6 pontos derbinek ígérkezett a Söpte és a Szentgotthárd összecsapása, mindkét csapatnak akadtak jobb periódusai a mérkőzésen, de végül egy góllal a hazaiak javára billent a mérleg nyelve.

Kiütéses győzelemmel zárta az őszt a listavezető Haladás-Zanat gárdája, akik a havas eső ellenére is szép akciókat vezettek a kissé szétesőben lévő jánosházi alakulat ellen.

A hátsó régióban nem csak a Söptének sikerült győzelemmel zárnia az őszt, hisz a Szarvaskend is begyűjtötte a 3 pontot a 15. körben. Úgy tűnik a táplániakat nagyon megfogta, hogy meghatározó játékosukat hosszú időre eltiltották, ráadásul ezúttal a csapat házi gólkirályát is kiállították.

A vártnál simább győzelmet aratott a Rábapaty a címvédő Sárvár ellen, a hazaiak esélyt sem adtak ellenfelüknek.

Izgalmas mérkőzést hozott a 15. forduló rangadója, a Celldömölk egy remek sorozatot követően érkezett Vépre, ahol egy nagyon rossz talajú pálya fogadta a csapatokat. Már a mérkőzés előtt is egyértelmű volt, hogy itt az a csapat érvényesülhet, aki jobban tud alkalmazkodni a mocsaras játéktérhez. A vépiek az első negyedórában remekül kezdtek, ráadásul 2 büntetőt is kaptak, a szünetre 3 gólos hazai előnnyel mehettek a csapatok. A második etapban aztán megrázta magát a Celldömölk, szépíteni is tudtak a vendégek, majd emberhátrányban újabb két gólt is szereztek, ám a vépiek sem tétlenkedtek a második 45. percben, előbb egy kontrát követően sikerült betalálniuk, majd egy újabb büntetőből is eredményesek voltak. Mindkét csapat bebizonyította, hogy miért tartozik a tabella elejéhez, ez a párharc megérdemelt volna egy jobb minőségű játékvezetést, és egy jobb minőségű pályát is.

Nem minden pályán volt magas a játék minősége, ám ez nem igazán szomorította el a répcelakiakat, akik sokadik 1 gólos győzelmüknek köszönhetően továbbra is harcban állnak a dobogóért.

A játéknap egyetlen vendég pontját a Csepreg szerezte, akik 0:0-ra végeztek Vasváron, így igazságos pontosztozkodással zárta a két csapat az őszt.

A Király SE – Büki TK összecsapásra nem került sor, mivel a vendégek nem tudtak volna megfelelő létszámban megjelenni a találkozón.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!