Szombat délután hazai környezetben folytatta szereplését a másodosztály nyugati csoportjában érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Bodzer Attila tanítványai ezúttal a sereghajtó ellen a kötelező győzelem megszerzésének reményében lépett pályára. A Viadukt SE a szezon során több riválisának dolgát meg tudták nehezíteni, ebben bíztak a szombathelyi fellépés kapcsán is.

Hiú ábrándnak bizonyult a vendég játékosok részétől ez a terv, mert a valóságban nem sikerült ebből megvalósítani semmit. Ezzel szemben a SzoESE röplabdázói már az első labdamenetektől kezdve sokkal pontosabban játszottak. A nyitásfogadás mellett a háló közelében nyújtott pontos ütésekkel gyorsan átvette a játék irányítását a vasi gárda. Ez pedig az egész mérkőzést meghatározta.

A vendégek jobbára futottak az eredmény után, de rendkívül pontatlanul játszottak, így 13 perc alatt máris lépéshátrányba kerültek a szettek arányát illetően. A folytatásban sem változott a találkozó képe, hiszen a SzoESE kiegyensúlyozottá tudta tenni teljesítényét. Főként a csapat rutinosabb röplabdázói húzták magukkal a fiatalabb társakat.

Félóra elteltével már a győzelmet érő harmadik szettért játszhatott a SzoESE. Ekkor már a cserejátékosok is szerepet kaptak, akik jól éltek a bizalommal. Ezúttal magabiztosan és teljesen megérdemelten nyert a szombathelyi gárda 3-0-ra, amelyre építhet a következő időszakra is. Szükség is lesz erre a teljesítményre, hsizen vasárnap a listavezető Kispest lesz az ellenfél.

SzoESE – Viadukt SE 3-0 (6, 12, 11)

SzoESE: Egyed-Halmosi N., Szabó R., Schnalzer D., Kiss L., Kóbor Sz., Szalai Cs.
Libero: Fülöp A.
Csere: Horváth K., Trasca Dzs., Tauker S.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!