Az AVUS szezonnyitó Csó-tó futásán találkoztunk a szombathelyi vízilabdaklub tehetségével, aki ezekben a napokban kezdte meg a Gothard Jenő Általános Iskola 5. osztályát és Kutasi Rómeó edző kezei alatt nevelkedik.

– Szeretek labdával játszani és imádok a vízben aktív lenni és sokat mozogni. Szerencsére az AVUS-nál ezt egyszerre csinálhatom. Az edzések és a meccsek kemények és fárasztóak, de király az érzés, amikor az én beadásomból lesz gól vagy én magam szerzek gólt és a meccs végén a mi nyerünk. Jó a csapat, mindenki haver. Élvezem, amikor a meccsekre utazunk. Hatalmas élmény volt a nyári olaszországi HaBaWaBa, ahonnét bronzzal jöttünk haza. Rómeó bácsi az edzések alatt szigorú és kemény, de utána mindig van hozzánk egy-két jó szava. Ilyenkor vicces és nagyon jó fej – árulta el nekünk Marci.

Az U11-es csapatban játszó ifjú pólós is tagja volt tehát a nyáron Lignanóban szervezett HaBaWaBa tornán szerepelt – Kutasi Rómeó és Ács Tímea irányította – szombathelyi csapatnak, amely 136 együttes közül a rendkívül előkelő 3. helyet szerezte meg, megelőzve a nagy múltú Fradit vagy éppen a Szegedet. A srácok egyébként már a ,,hat a hat”ellen játszanak. Legutóbb Szentesen szerepeltek, ahol a Fradival játszottak bronzmeccset és a 4. helyen végeztek.

– Babics Marcell az elmúlt időben rengeteget fejlődött, mind fizikailag, mind a lelkesedés terén. Marci nemcsak kiváló vízilabdázó, de fantasztikusan jó futó is. Nálunk nagyon hamar bejátszotta magát a cserepadról a kezdőcsapatba. Erőssége az agilitás és a harcosság. Nagyon jó katona, akárcsak a többiek. Marci előtt le a kalappal, csak így tovább – jellemezte őt Kutasi Rómeó edző, aki szeretné továbbra is ebben a mentalitásban nevelni a srácokat, hiszen szerinte a sportban a közösségi élmény a legjobb.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!