Fiatal, ambiciózus edzővel kezdte meg a felkészülést a következő szezonra az extraligás Hungast-Haladás női röplabda csapat. A nyáron a szakmai stáb nemcsak a keret kialakítása miatt, hanem a leginkább rátermett vezetőedzőt is igyekezett megtalálni. A 31 esztendős Leiszt Máté személyében ez sikerült. Ezt követően a játékosokkal ültek asztalhoz a vezetők és ennek eredményeként sikerült a magot egyben tartani.

Sophie Wallner, Genesis Miranda, Takács Bernadett mellett sikerült megállapodni a folytatásról a legutóbbi szezon legjobb játékosával, Stephanie Lojennel is. Nagy erősítése lesz a vasi együttesnek Vacsi Evelin (kis képünkön), aki 41 alkalommal ölthette magára a magyar válogatott mezét. Őt a Kaposvár együttese adta kölcsön a következő szezonra.

A felkészülést 12 röplabdázóval kezdte meg a szombathelyi csapat és napi két edzéssel készülnek az októberi szezon kezdetére. Azonban még koránt sem tekinthető véglegesnek a keret, amelyhez jelenleg négy utánpótláskorú játékos is csatlakozott. További röplabdázó érkezésére is számítani lehet, azonban a klub vezetése csak olyan sportolót szerződtet, aki valóban erőssége lehet a csapatnak.

A tervek szerint a Haladás első edzőmérkőzését Klagenfurtban játssza majd szeptember 7-én. Ezt követően pedig a hazai rendezésű felkészülési tornán lépnek majd pályára Leiszt Máté tanítványai. A 100 éves jubileumi rendezvénysorozat részeként megtartott rendezvényt követően már csak apró simításokra lesz ideje a vasi együttesnek, hiszen októberben már elstartol az extraliga.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!