Jól sikerült a hétközi FIBA Europe Cup második csoportkörének fordulója az Egis Körmend számára. A vasi piros-feketék ezúttal Hollandiába látogattak, a Zwolle otthonába. A Körmend idegenben szerette volna megszereznie a K-csoportban első győzelmét. Bár jól kezdte a mérkőzést a vendég alakulat, a hollandok hosszabbításra mentették a találkozót.

A ráadás perceiben viszont döntésre vitte a találkozót a Körmend, így ha kis túlóra árán is, de megvan a hőn áhított siker. Szombaton viszont már bajnoki mérkőzésen kellene bizonyítani, ráadásul a mezőny sűrű, így minden győzelemnek nagy értéke van. Amennyiben a Rába-parti kosarasok meg akarják őrizni hazai veretlenségüket és második helyüket, csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Tudja ezt a soproni csapat is, amely pocsékul kezdte a bajnokságot. Sabáli Balázs távozását követően Kostas Flevarakis lett a vezetőedző, majd légióst is cserélt az új tréner. Ezt követően szép lassan összeállt a gárda játéka és jöttek az eredmények is. Ennek fényében a Sopron is megpróbálkozik a feladattal és elvenné a Körmend hazai veretlenségét.

Egis Körmend – Sopron KC
2020. január 11. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!