Még az alapszakasz őszi felvonása során találkozott először az ELTE-BEAC és a Haladás II. A másodosztály nyugati csoportjában vitézkedő csapatok párharcát akkor a fővárosi alakulat nyerte. Joggal fogadkoztak tehát Vidák Balázs tanítványai péntek este, amikor Szombathelyen ismét találkoztak a csapatok immár a 18. fordulóban.

A mérkőzésen egyik csapat sem mert többet kockáztatni, amennyit feltétlenül muszáj volt, így jobbára tapogatózó játék folyt a pályán. Néhány kósza támadásnak azonban még így is örülhettek a nézők. Vidák Balázs folyamatosan cserélgette tanítványait, keresve a rivális gyenge pontját. Úgy tűnt, hogy gólt csak a szünet után láthat a közönség.

Hogy nem így történt, ahhoz Nagy Kevin zsenije kellett és találatával lépéselőnybe került a Hali. A szünet után pedig már az történt a pályán, amit a hazai játékosok akartak. Stabil védekezésből építették támadásaikat és meg is lett az eredménye. Papp Zsombor növelte a gólok számát, ez pedig a vendégeknek nem igazán tetszett.

A játékvezető még a piros lapot is kénytelen volt felmutatni, az emberelőnyt pedig azonnal kihasználta a zöld-fehér együttes. Az utolsó percekre már nyílt sisakos küzdelmet láthatott a közönség, de a veszélyesebb helyzeteket és a gólokat a vasi alakulat szerezte. Gyimesi révén még büntetőket is rontott az ELTE-BEAC, igaz a szépítő találatért keményen megdolgoztak.

Az utolsó gól pedig igazi kegyelemdöfés volt. Kilenc méterre a kaputól pontrúgást végezhetett el Kovács Máté. A támadó nem zavartatta magát és a védők valamint a kapus mellett a hálóba bombázott, kialakítva ezzel a 7-1-es eredményt. A szombathelyi együttes helyenként nagyon látványos játékkal rukkolt ki és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Haladás VSE II. – ELTE-BEAC 7-1 (1-0)

Haladás: Gyimesi – Nagy K., Péter, Szakasics, Papp.
Csere: Horváth B. – Németh Z., Vatamaniuc-Bartha, Gyenese, Németh B., Németh G., Kovács M.
Technikai vezető: Vidák Balázs

Gólszerző: Nagy K. 2, Papp 2, Kovács M. 2, Vatamaniuc-Bartha illetve Borsos

Kiállítva: Soós A. (ELTE-BEAC) 28. perc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!