Zwolle-veréssel köszönt el Európától a Körmend

Az utolsó negyedben a vasi csapatkapitány hatékony játékával nyertek a piros-feketék.

A FIBA Europe Cup második csoportkörének hatodik fordulóját rendezték szerda este Körmenden. A Rába-parti kosarasok a holland Zwolle csapatát látták vendégül, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egy szép győzelemmel örvendeztessék meg a szurkolókat. Az érintett felek már nem juthattak tovább a kvartettből.

Ennek ellenére nagy elánnal estek egymásnak a csapatok. A vendégek inkább a pozíciós játékot erőltették, de hiába, mert Turner irányításával elkapta a fonalat a házigazda és gyorsan megszerezték a vezetést. Walker pontjaival tartotta a lépést a holland rivális, majd a negyed végén már vendégek álltak jobban.

Mindkét csapat felszabadult játékkal rukkolt ki, ennek eredményeként nem is tudott nagyobb előnyre szert tenni egyik fél sem. Matthias Zollner igyekezett a fiataloknak lehetőséget adni, akik remekül helyt állva segítették a hazai alakulatot. Ennek ellenére a nagyszünetben tovább nőtt a Zwolle előnye.

A fordulás után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Körmend, ekkor úgy tűnt, hogy gyorsan ledolgozza hátrányát a házigazda. Azonban elég volt néhány technikai hiba és Dahlman kosaraival ismét lépéselőnyben volt a holland együttes az utolsó negyed előtt. Ekkor viszont ismét megrazta magát a Körmend.

Taylor dupláját követően Ferencz triplát süllyesztett el, ezzel megkezdte felzárkózását a vasi együttes. Az utolsó percekben nemcsak a hazai védekezés működött jobban a korábbiakkal ellentétben, hanem a vendégek is elfáradtak, így győzelemmel fejezte be nemzetközi Kupa szereplését az Egis Körmend.

Egis Körmend – Landstede Hammers Zwolle 87-80 (18-23, 19-21, 25-26, 25-10)

Körmend: Turner 14/3, Takács K. -, Edwards 10, Varnado 7/3, Taylor 13
Csere: Ferencz 16/9, Kastrati 14/6, Durázi 7/3, Filipovic 6, Németh Á. -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!