A Hungarysport repertoárját bővítve, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapatának hazai mérkőzéseit is műsorára tűzte, így a szombat esti, zárt kapus, Kecskemét elleni összecsapásról nem maradt le senki. Online közvetítésünket rengetegen követték, nem maradt le senki a SzoESE negyedik győzelméről sem.

Pedig nem indult könnyen a találkozó a vasi együttes számára. A Kecskemét nagyon agilis játékkal rukkolt ki, ez pedig meglepte az új mezben pályára lépő házigazdát. Szabó László vezetőedző taktikai felállást módosított és a védekezésen is szigorított a SzoESE, ennek pedig meg is lett az eredménye. Főleg Kovács Gina volt elemében az első negyedben.

A Zalaegerszegről érkezett irányító pontszerzés és a labdák kiosztásában is jeleskedett. A folytatásban aztán minden sikerült a szombathelyi lányoknak. A kemény letámadás nem ízlett a vendégeknek, akik sok labdát adtak el, amiből könnyű kosarakat szereztek a hazaiak. Ennek eredményeként a nagyszünetre húsz pont fölé nőtt a különbség.

A térfélcserét követően szigorított védekezésén a Kecskemét is. Ennek ellenére nem sikerült felzárkóznia a vendég alakulatnak, csak a különbséget tudta állandósítani. Az utolsó felvonásra egyetlen kérdés maradt: vajon mekkora különbséggel nyer a SzoESE?! Püspöki Lotti az utolsó negyedben egymás után szerezte a kosarakat.

Bár az utolsó felvonást a vendégek nyerték egyetlen ponttal, a szombathelyi együttes győzelme nem forgott veszélyben és leszámítva a találkozó első perceit, nem hagyott esélyt ellenfelének Szabó László együttese. Ezzel a sikerrel pedig már négy győzelemnél jár a SzoESE, amely továbbra is magabiztosan vezeti a női amatőr NB I. zöld csoportját.

SzoESE – Kecskeméti KC 80-54 (23-15, 22-8, 20-15, 15-16)

SzoESE: Kovács G. 19/6, Püspöki 17, Szabó-Haklits 14, Balogh V. 4, Sándor 2.
Csere: Plózer 12, Preisinger 10/6, Koltay 2, Dervalics -.
Vezetőedző: Szabó László

KKC legeredményesebb játékosai: Horváth A. 15/3, Burján 13/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!