A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület egyre több lehetőséget biztosít a sportág szerelmeseinek. A tavaly nagy sikerrel futó Aero Openre egyre nagyobb kereslet van, így nem csoda, hogy 2019 májusában már az ötödik fordulót rendezték meg az Aero Fitnesz Club földszintjén található darts teremben. A hangulatra és a színvonalra ezúttal sem lehetett panasz.

Közel negyven fő érkezett a megmérettetésre. Jöttek versenyzők a szomszédos megyéből is, azonban többségében hazai játékosok álltak tábla elé. A legnagyobb kérdés az volt a megmérettetés előtt, hogy vajon Pósfai ‘Mixi’ Miklós négy elsőségét követően ismételni fog és növeli összetettben is az előnyét, vagy új szakaszgyőztest ünnepelhetnek a torna végére.

Már a csoportkörök során látszott, hogy mindenki komolyan veszi a versenyt és nagy csata zajlott a továbbjutó helyekért. Az egyenes kiesési szakasz után a legjobb négy közé a címvédő mellett Farkas András, Kámán Lehel és Szajkó Roland jutott. Az élvezetes és fordulatos mérkőzéseket követően utóbbi lépett a fináléba, hogy összemérje tudását Pósfai Mikóssal.

Végül Szajkó Roland sikerével zárult az Aero Darts 5. fordulója. Ezzel a győzelemmel megkezdte összetettben a felzárkózást az aranyérmes.

Aero Darts 5. forduló
1. Szajkó Roland
2. Pósfai Miklós
3-3. Farkas András és Kámán Lehel

Összetett:
1. Pósfai Miklós – 152 pont
2. Szajkó Roland – 92 pont
3. Kámán Lehel – 72 pont
4. Németh Albert – 64 pont
5. Kovács Zsolt – 52 pont