Januárban Pálos Tamás, a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület elnöke elárulta, hogy 2019-ben – alkalmazkodva az igényekhez – több fordulót rendeznének a Aero Darts rendezvénysorozatból. Ennek eleget téve már február első hétvégéjén folytatódott a megmérettetés, amely a korábbiakhoz hasonló magas színvonallal és részvételi aránnyal folytatódott.

Az Aero Darts 2019-es kiírás második fordulóját 41 fő részvételével bonyolították le. A hétvégi versenynapra Sopronból is érkeztek, valamint megtisztelte jelenlétével a tornát a kaposvári Major Nándor, aki tavaly megnyerte a Magyar Darts Liga országos döntőjét. Szóval minőségben is magason volt a mérce a második fordulóban. Ráadásul utánpótlásban sem volt hiány, hiszen a torna legifjabb versenyzője egy 8 éves fiatalember volt a soproni Volenszki Bence személyében.

Az élvezetes párharcokat hozó megmérettetésben végül ezúttal is hazai győzelemnek örülhettek a Szombathelyi Darts Club SE vezetői, hiszen a címvédő, Pósfai Miklós ezúttal sem talált legyőzőre. A tavalyi Darts Open összesített versenyét megnyerő Mixi, így idén is nagyot lépett előre és vezeti a 2019-es pontlistát is.

Végeredmény
Aero Darts Open 2019 – II. forduló

1. Pósfai Miklós
2. Szajkó Roland
3-3. Major Nándor és Pálos Tamás

Összesített (2 forduló után):
1. Pósfai Miklós – 64 pont
2. Pálos Tamás – 40 pont
3. Szajkó Roland – 32 pont

*

A héten kezdődő csapatbajnokira való tekintettel közzétette az SZDCSE az első-, valamint harmadosztályú keretének névsorát is:

NB1 Steel csapat névsor:
Csóka András, Győrvári Gergő, Habda Bálint, Kozmor József, Moldvai Balázs, Németh Albert, Pálos Tamás, Szajkó Roland.

NB3 Steel csapat névsor: Farkas András, Kovács Zsolt, Németh Péter, Somogyi Róbert, Szendrő Szilárd, Szűcs Károly, Varga Ákos.