A szövetség nem hirdet bajnokokat, feljutók és kiesők sem lesznek, csak a nemzetközi kupaindulókat határozza meg mind a két nem esetében, itt pedig az előző kiírásban elért eredmény lesz a mérvadó.

Mint ismert, a magyar szövetség március 13-án döntött arról, hogy 14-től minden sorozatot felfüggeszt, és azok folytatására meghatározatlan ideig nem kerülhet sor. Az elnökség mai ülésén pedig azt az egyhangú határozatot hozta, hogy a 2019–2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokságot és kupasorozatot befejezettnek nyilvánít.

A sorozatok esetében az alábbiakat kell alkalmazni:

a. Egyik sorozatban sem kerülnek kiosztásra helyezések (tehát többek között nem avatnak bajnokot – a szerk.).

b. A sorozatok alapján az adott évadban, adott bajnoki osztályban nem lesznek alacsonyabb bajnoki osztályba kieső és magasabb bajnoki osztályba feljutó sportszervezetek.

c. A nemzetközi kupában való indulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, akik erre a 2018–2019. évi sorozat alapján jogosultak voltak.

d. A „c” pont alapján nemzetközi kupaindulásra jogosultságot szerzett sportszervezet, a nemzetközi szövetség vonatkozó szabályzata szerint indulhat az adott nemzetközi kupasorozatban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!