Brazília délután begyűjtötte a három pontot, így egyértelmű volt, hogy amelyik csapat nyer az E-csoport esti mérkőzésén, nagyot lép előre. Ezzel tökéletesen tisztában voltak a svájci és szerb labdarúgók, így gyors akciókat vezettek az első perctől kezdve. Az “ütésváltásból” Kolarovék jöttek ki jobban.

 

Mitrovic kétszer fejelhetett Sommer kapujára. Először még hárított a kapus, de másodszor már nem volt ellenszer a támadó egyéni alakítására. A gól megfogta a svájci labdarúgókat, Matic vezette Szerbia pedig tetszés szerint alakították ki további helyzeteiket. Ha kicsit pontosabban céloznak déli szomszédaink, akkor nagyobb arányú is lehetett volna a különbség.

Szükség is lett volna rá, mert a szünet után egy teljesen más arcát mutatta a svájci csapat. Magabiztos támadások, labdatartás és kemény védekezés jellemezte őket. Nem meglepő, hogy szinte azonnal egalizálni tudtak a második játékrész elején Xhaka révén. A középpályás egy lecsorgó labdát bombázott 20 méterről a kapuba – óriási gól volt!

A találat felrázta a Shaqiriéket, akik további akciókat vezettek, ráadásul még egy kapufát is lőttek. A szerbek pedig teljesen szétestek és nyoma sem volt annak a tudatos játéknak, amivel megnyerték az első félidőt. A fokozódó nyomást aztán nem is bírta Szerbia, mert a rendes játékidő végén kontratámadásból volt eredményes Shaqiri.

 

Ezzel pedig megszületett az első olyan végeredmény, ahol egy csapat vesztes állásból tudott felállni és megnyerni a találkozót. Sikerével négy pontos lett Svájc, csak úgy mint Brazília. Szerbiára pedig nagyon nehéz 90 perc vár, hiszen ha tovább akarnak jutni a csoportból, akkor le kell győzniük Neymarékat.

Szerbia – Svájc 1-2 (1-0)

Szerbia: Stojkovic – Ivanovic, Milenkovic, Tosic, Kolarov – Matic, Milivojevic (Radonjic) – Tadic, Savic, Kostic (Ljajic) – Mitrovic.

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Embolo), Zuber (Drmic) – Seferovic (Gavranovic).

Gólszerző: Mitrovic 5′ illetve Xhaka 52′, Shaquiri 90′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!