A Megyei II. osztály Sárvári csoportjának 13. fordulójában a tabella első helyén álló Kemenesalja fogadta a második Gércét.

Szombaton kevéssel ebéd után már gyülekezett a szép számú nézősereg Vönöckön. A hűvös idő ellenére sokan kilátogattak a találkozóra, a hazai barátságos, idős szurkolókkal jó hangulatban követtük végig a mérkőzést, akik egyértelműen győzelmet vártak a csapattól.

A 3-4 fokos hőmérséklet ellenére sokan a hideg sör és a napraforgómag társaságában érkeztek meg a korlát mellé, ahol 13:00-kor útjára indult a labda, igaz, méltatlankodtak néhányan, hogy az újságban 13:30-ra volt kiírva a mérkőzés…

Végül elkezdődött a találkozó, és már az első percben hosszabb időre meg is állt: a hazaiak szélsője ütközött egy gércei játékossal, és ezért kellett ápolás miatt szüneteteltetni a meccset.

A kemenesiek támadólag léptek fel a mérkőzésen, és már az találkozó elején átvették az irányítást. Nem is kellett sokat várni az első találatra, a 13. percben egy védők mögé emelt labdára Döbrönte László csapott le, és a rövidbe vágta a játékszert. Megszületett tehát az első gól a rangadón.

A vendégek nagyon álmosan kezdték a mérkőzést, ennek eredményeként a Kemenesalja az első félidőben akár már több gólos vezetéssel is mehetett volna szünetre, ám minden helyzetüket elpuskázták. A vendégek szórványos felívelésekkel próbálták robosztus támadójukat helyzetbe hozni, de ez kevésszer sikerült, viszont a hazaiak kapusának bizonytalansága érezhető volt, a hazapasszolt labdákból veszély alakult ki a kemenesaljai kapu előtt.

A félidőig már nem változott az eredmény, és a hazai drukkerek meg is jegyezték, hogy a sok kihagyott helyzet még megbosszulhatja magát.

A második játékrészt sokkal támadóbban kezdte a vendég együttes, pontrúgásokból és beívelésekből tudtak veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt.

Az 55. percben szövegért sárga lapot kapott a hazaiak támadója, Németh Róbert, akit 4 perccel később jó érzékkel le is cserélt edzője. „Jó gyerek ez a Csonti, csak rosszak az idegei!” – nyugtázták a hazai szurkolók a történteket.

Mikor már kezdte volna újra átvenni az irányítást a Kemenesalja, és ismét kialakította, valamint ki is hagyta a nagyobbnál nagyobb helyzeteit, megérkezett az, amit már korábban megjósoltak a körülöttem állók, a semmiből egy távoli lövéssel egyenlített a Gérce.

A vendégek játékosa Máthé Martin lövésre szánta el magát a kaputól körülbelül 25 méterre, a labda pedig a bizonytalanul eldőlő kapus mellett a bal alsó sarokban kötött ki. 73. perc 1:1.

A szurkolók véleménye egyöntetű volt: „Megérdemeltük!”

A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy ezután is bíztak abban, tudnak még gólt szerezni, és a nagy mezőnyfölényüket győzelem koronázza. A gól után nem sokkal is hibáztak el lehetőségeket, de végül a 88. percben egy nagyon formás akció végén a középre passzolt labdát Németh Péter helyezte elegánsan belsővel a kapuba.

Összességében teljesen megérdemelten győzött a hazai együttes, a Gérce bátortalanul, viszont nagyon sportszerűen játszotta végig a mérkőzést, ám a végére elfáradtak, így nem sikerült kihúzniuk döntetlenre a találkozót.

A drukkerekkel összegeztük a mérkőzést, és végül abban egyetértettünk, hogy az egygólos sikerért is ugyan annyi pontot adnak, mintha 5:0-ra nyert volna a csapat, de azt elmondták, több idegszáluk épen maradt volna, ha a csapat kihasználja a lehetőségeit.

A találkozó után Széles Sándor, a Kemenesalja játékosa értékelt:
„A mérkőzés elején egy ütközést követően a földre kerültem, és az ellenfél stoplisa felsértette az arcomon a bőrt, ezért alakult ki egy kis szünet, természetesen szándékosság nem volt a dologban. Két taktikusan játszó csapat volt a pályán, de úgy érzem – annak ellenére, hogy magunknak tettük nehézzé a mérkőzést – megérdemelten nyertünk. A feljutás nem célunk az idei szezonban, de meglátjuk, mit hoz a jövő.”

A Kemenesalja ezzel továbbra is vezeti a tabellát, míg a Gérce maradt a második, mivel a Bük vereséget szenvedett ebben a fordulóban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!