Vas Megyei I. osztály őszi szezon összefoglaló
(A csapatokat a tabellán elfoglalt pozíciójuk szerint soroltuk fel.)

1. Sárvár FC
A sárváriak úgy vágtak neki ennek a bajnokságnak, hogy mindenáron meg kell nyerniük a bajnokságot, és amennyiben szükséges osztályozón keresztül visszajutni az NB III-ba. Ahogy várható volt, a mezőnyből kimagaslottak játékoskeretüknek, és büdzséjüknek köszönhetően, így mind a 15 őszi találkozójukat megnyerték. Fontos megjegyezni, hogy az utolsó meccsükön mutatott játékuk nem biztos, hogy elég lesz az NB III-as tagság megőrzésére, mivel a Répcelak elleni mérkőzésen nem volt túl nagy a különbség a két együttes között. A tavasszal nagy kérdés lehet, hogy sikerül-e megőrizniük a 100%-os mutatójukat.

2. Celldömölk VSE
Idén is a bajnokság legerősebb csapatai között szerepel a celldömölki együttes, második helyük nem forog veszélyben, és talán ők egyedül vannak belátható távolságon belül a Sárvárhoz képest. A rangadóit összességében sikeresen vívta meg a csapat, a Körmendet és a Jánosházát legyőzték, a Répcelakkal ikszeltek, míg egyetlen vereségüket a Sárvár ellen szenvedték el.

3. Répcelaki SE
Nagyon fiatal gárdával vágott neki az idei szezonnak a csapat, ennek ellenére már ősszel sikerült a dobogóra érniük. 15 mérkőzésükből 8-at sikerült megnyerniük, emellett 4 döntetlen és 3 vereség szerepel a klub neve mellett. Hazai pályán egyedül a Sárvár tudta legyőzni őket, minimális különbséggel. Amennyiben sikerül a keretet egybetartaniuk, hosszútávon nagy dolgokra lehet képes az együttes.

4. Körmendi FC
Az elmúlt években bajnoki címért küzdő körmendiek már az idény elején sejthették, hogy ez a szezon más lesz eredményesség szempontjából, mint az előzőek. Távozott a csapatból több meghatározó játékos is, így a körmendiek is sok fiatalnak adtak lehetőséget az ősz folyamán. Az utolsó fordulóban még lett volna lehetőségük odaérni a dobogóra, ám ez nem sikerült, így tavasszal nagy harcban lesznek a Répcelakkal és a Jánosházával egyaránt.

5. Jánosháza VSE
A Jánosháza szezonja nem kezdődött túl fényesen, kikaptak a Sárvártól, a Véptől és a Celldömölktől is, ám ezután megtáltosodott az együttes egészen az őszi szezon végéig, ahol ismét a rosszabbik arcát mutatta a csapat, és az utolsó 3 fordulót nyeretlenül vívták meg.

6. Szentgotthárd VSE
A minden évben rapszodikusan teljesítő gotthárdiak az idén is vegyes eredményeket produkálnak. Hazai pályán továbbra is mindenkire veszélyesek, ám formájuk ingadozó, egyik héten legyőzik a Körmendet, a másikon kikapnak a Vasszécsenytől. Nehéz megmondani, hogy mennyire lehetnek harcban a dobogóért tavasszal, bár a lemaradásuk csupán 3 pont a 3. Répcelakkal szemben.

7. Lukácsháza SE
A korábbi években csak a bennmaradásért küzdött az együttes, ám az idei szezonban magabiztos középcsapatnak számítanak, és tavasszal akár még a dobogóért is harcban lehetnek, ám ehhez a nagyok elleni mérkőzéseiken is hozni kell a pontokat, különben nem lesz esélyük a szezon végén bronzérmet ünnepelni.

8. Egyházasrádóci SE
A középmezőnyt erősítő rádóci együttes kellemetlen ellenfél bármelyik csapat számára, ám rájuk is jellemző, hogy változatos eredményeket produkálnak. Merészebb célokat talán nem fogalmaznak meg tavasszal, ám kis szerencsével még az élmezőnyhöz is felzárkózhatnak.

9. Király SZE
A szombathelyiek jól indították a szezont, ám az ősz második felére valami megváltozott és egy rosszabbik arcát mutatta a csapat, nem jöttek az eredmények, majd az utolsó fordulóban nagy meglepetésre egy sima hatossal küldték haza a dobogóra hajtó Jánosházát.

10. Vép VSE
A vépiek talán várakozáson alul teljesítenek az idén, nagyon jól kezdték a bajnokságot, ikszeltek a Répcelakkal, megverték a Lukácsházát, a Jánosházát és a Rumot is, ám ezután 4 mérkőzésüket is elveszítették zsinórban, és a rossz formájuk visszavetette őket a táblázaton is.

11. Kőszegi FC
A Kőszeg a bajnokság egyik legérdekesebb csapata, hazai pályán megfogták a Répcelakot és a Jánosházát is, míg a Sárvár is csupán 1 góllal tudott győzni ellenük. Ennek ellenére büszkék nem lehetnek a teljesítményükre, tavasszal jobban kell igyekezniük.

12. Vasvár VSE
A vasváriak játéka üde színfolt pár hasonló játékerőt képviselő együtteshez képest, ám eredményességben ez nem köszönt vissza az ősszel. Biztosan lehetünk benne, hogy tavasszal mindenkire veszélyes ellenfelek lesznek.

13. Rum KSC
A rumiaknál jó arányban szerepelnek fiatalok és idősebbek is, ám egyelőre nem igazán találják a támadójátékukat, így hiába védekeznek szervezetten. A tavaszra muszáj lesz fejlődniük játék terén, ha nem szeretnének a kiesés ellen küzdeni.

14. Rábapatyi KSK
A patyiak sokáig sereghajtóként álltak a tabellán, ám az utolsó fordulóban győzni tudtak, így az Ikervárt, és a teljesen megrogyott Vasszécsenyt is maguk mögé utasították.

15. Ikervár FC
Az Ikervár újoncként várható volt, hogy a bennmaradásért fog küzdeni, ám jobban kell csipkedniük magukat, mert jelenleg a kiesést jelentő 15. helyen állnak, és nem vár rájuk könnyű tavasz, rögtön az Egyházasrádóc otthonába látogatnak a 16. fordulóban.

16. Vasszécseny SE
A vasszécsenyiek hiába állnának megszerzett pontjaik alapján a 13. helyen a táblázaton. A szövetség 12 pontos büntetéssel sújtotta az egyesületüket, amiért több utánpótlás mérkőzésre sem tudtak kiállni. Nagy kérdés, hogy tavasszal milyen motivációt találnak arra, hogy pályára lépjenek a hátralévő fordulókban.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!