Gáspár Milán nem rég töltötte be a 18-at, jelenleg a Sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium tanulója, ezután pedig az ELTE Savaria Egyetemi Központban szeretne továbbtanulni, gépészmérnök szakon. Mindemellett természetesen a sport számára is meghatározza a mindennapokat, fiatal kora ellenére ugyanis az idei szezontól már a Megyei II. osztályban szereplő Uraiújfalu SE felnőtt csapatának tagja.

Nagyon fiatalon váltottál csapatot, korábban a szomszédos Répcelak csapatában nevelkedtél. Mi volt ennek az átigazolásnak az oka?

-Nehezen tudtam beilleszkedni Répcelakon, nem éreztem jól magam, nem élveztem a futballt. Itt Újfaluba nagyon befogadóak voltak, hamar megértettem magam a társakkal. Úgy érzem, hogy a vezetőség és a szurkolók is szeretnek. Nem tudni mit hoz a jövő, egyelőre még maradnék, fejlődnék és bizonyítanék itt.

Milán (jobbra), már kisgyerekként is imádta a labdarúgást.

Ez az első éved a felnőttek között. Mekkora a különbség az ifi korosztályhoz képest?

-A felnőtteknél nagyobb az iram, ehhez hozzá kellett szoknom. Sokat számít a fizikum, és sokkal jobban be kell tartani az edzői utasításokat, mert sokszor a fegyelmezetlenség kapott gólt eredményez.

Tavaly a csapat kiesett az első osztályból, milyen célokkal vágtatok neki ennek a szezonnak?

-Az év elején természetesen a dobogót céloztuk meg, de értékes pontokat vesztettünk el, így tavasszal már csak a legjobb 5 közé jutásért küzdhetünk. A csapat ősszel nagyon változatosan szerepelt, volt, hogy bravúr győzelmet arattunk, és sokszor olyan mérkőzéseket nem tudtunk megnyerni, amiken kötelező lett volna a 3 pont megszerzése.

Az együttes jelenleg a 7. helyen áll a tabellán, a 10 csapatos Sárvári csoportban. Ennek fényében, hogyan értékeled ezt a félévet?

-Az ősz elején nem ment a csapatnak, sok már megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. A Püspökmolnári ellen 2:0-as vezetésről kaptunk ki. Nagyon változatosan szerepeltünk, volt, hogy bravúr győzelmet arattunk, és sokszor olyan mérkőzéseket veszítettünk el, amiken kötelező lett volna a 3 pont megszerzése. Az utolsó pár találkozón aztán már a szebbik arcunkat mutattuk.

Mit vársz el magadtól a jövőben, vannak egyéni céljaid?

-Mivel ez az első szezonom minden pályán töltött percnek örülök, szeretnék minél többet hozzátenni a csapat játékához, de még rengeteget kell fejlődnöm. Ezen a szinten már kevés önmagában az, ha valaki ügyesen bánik a labdával, meg kell szokni.

Jövőre már megcélozzátok a visszajutást?

-Véleményem szerint erre fogunk törekedni. Ahhoz viszont stabilabb játék szükséges, és az, hogy ne szerepeljünk ilyen felemásan. Arról nem tudok, hogy erősítünk-e a tél folyamán, vagy majd a nyáron.

Mikor tartjátok a bankettet?

-Sajnos hiába kerestünk időpontot, kevesen értek rá, így elmaradt, de a szezon végén egy olyan bankettet szeretnénk tartani, ami pótolja ezt az alkalmat is.

Mivel töltöd a karácsonyt és a szilvesztert?

-Otthon pihenéssel és tanulással, mert kis érettségire készülök. Megnézem Répcelakon a Szilveszterkupát, mivel sérülés miatt játszani most biztosan nem tudnék. Az év utolsó napján pedig kieresztem a fáradt gőzt, és elmegyek szórakozni a barátaimmal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!