Kiss Tamás álomszerűen robbant be a köztudatba az idei szezon során.

Az Illés Akadémián nevelkedett 17 éves fiatal játékos először akkor hívta fel magára a figyelmet, amikor 2016 novemberében, 16 évesen a Videoton (1-1) ellen debütált az NB I-ben. Ő volt az élvonal történetének első olyan játékosa, akinek kettessel kezdődött a születési dátuma, vagyis 2000-es születésű. Aztán jött a következő fontos momentum, Kiss  Tamás október 14-én a Honvéd ellen (1-2) megszerezte első élvonalbeli találatát.
A csatár aztán Debrecenben, majd a Rohonci úton az FTC ellen is betalált. Nem csoda, hogy több, külföldi klub is felfigyelt a korosztályos válogatott, 12 elsőosztályú találkozónál járó futballistára.

Olyannyira felkapott lett a játékos, hogy a Nemzeti Sport Tóth Miklósnál érdeklődött, mi a helyzet most Kiss Tamás körül.

“Kiss Tamás iránt valóban sok klubtól érdeklődtek az előző hónapban, és az is igaz, hogy voltak olyan csapatok, amelyektől közvetítőkön keresztül konkrét meghívást is kapott ismerkedésre. A Besiktas és a Sahtar Doneck nevében például már arról érdeklődtek, hogy mikorra küldjék a repülőjegyet.”  – mondta az ügyvezető igazgató.

“Másrészről egyeztettünk Kiss Tamással és a szüleivel is, és ők is azon a véleményen voltak, hogy most nem erőltetnék a külföldi lehetőségeket. Azért sem, mert az iránta érdeklődő legtöbb klubnál először még várhatóan csak a korosztályos csapatoknál kapna lehetőséget, márpedig az NB I-es mérkőzések, amik tavasszal várnak rá, jobban szolgálják a fejlődését, mintha a török vagy az ukrán U19-es bajnokságban szerepelne. A pályafutása szempontjából a tavaszi idény meghatározó lehet, ha a magyar élvonalban folyamatosan jó teljesítményt tud nyújtani, akkor alighanem még jobb lehetőségek közül választhat majd.”– zárta mondandóját Tóth Miklós.

Kiss tehát egyelőre úgy néz ki marad a Haladásban, amelynek a szurkolók biztosan örülni fognak, hisz így tavasszal további gólokkal segítheti bennmaradáshoz az együttest.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!