A szeszélyes időjárási viszonyoknak köszönhetően egyes csapatok már 4 mérkőzést voltak kénytelenek elhalasztani megyeszerte, a tavaszi bajnoki fordulókból.

Az MLSZ Vas Megyei Igazgatósága az első két tavaszi (16,17) fordulót központilag elhalasztotta, ám a 18. körtől kezdve még bonyolultabbá vált a bajnokság, mivel ekkor már csak a csapatok, és a játékvezetők dönthettek a pálya elhalasztása mellett.

A megyei I. osztályban egyedül Vasváron ítélték meg úgy, hogy pályára lehet lépni a 18. fordulóban, a hazaiak pedig aligha bánták meg ezt, hisz 4:0-ra legyőzték a vendég Ikervár együttesét.

A többi találkozó elhalasztásra került, ezeket várhatóan májusban pótolják, ahogy az már biztosra vehető a 16. forduló esetében, amely május 1-én kerül megrendezésre. A 17. játékkört pedig Nagypénteken (március 30-án) pótolják a csapatok.

A május tehát feszített tempóban fog zajlani a megyeis bajnokságokban, és a hétvégén tovább nőttek a csapatok problémái, mivel az újbóli havazásnak köszönhetően a 19. forduló is csonkára sikeredett.

Az ikervári pálya már a szombat esti havazás előtt alkalmatlannak bizonyult.

A Sárvár már időben jelezte az érdeklődőknek, hogy a 19. fordulóbeli találkozójuk, melyet a Király SZE ellen vívtak volna meg idegenben, a pálya megkímélése érdekében biztosan elmarad.

A 19. fordulóból négy mérkőzést azonban lejátszottak szombat délután, lássuk az eredményeket:

Celldömölk VSE 2:2 Jánosháza VSE 
Gólszerzők: Németh J. 56′, Molnár T. 66′ ill. Vágusz A. 70′ , Megyesi R. 77′

A harmadik helyért küzdő Jánosháza tehát veszített két pontot, de a második helyezett Celldömölk otthonában nagy fegyverténynek számít, hogy feltudtak állni két gólos hátrányból, így értékes lehet a megszerzett egy pont.

Petőfi SE Vasszécseny 1:6 Lukácsháza SE 
Gólszerzők: Pungor D. 63′ ill. Tar M. 10′ 37′ 48′ , Szalai Sz. 37′, László L. 71′ 71′

A pontlevonásoktól is sújtott hazai gárda számára nehéznek ígérkezik ez a félszezon, amelyre remek bizonyíték, hogy hazai pályán kaptak 6 gólt a Lukácsházától, akik ha így folytatják akár a dobogóért is versenyben lehetnek a bajnokság végén.

Körmendi FC 5:2 Vasvár VSE 
Gólszerzők: Sipos B. 10′ 33′ 41′, Niksz T. 27′, Takács M. 52′ ill. Bíró Z. 9′, Szegleti Sz. 81′

Az edzőváltáson átesett vasváriak szerencsésnek mondhatják magukat, hisz ők csak két mérkőzést kell, hogy bepótoljanak, mivel az előző fordulóban is pályára léptek az Ikervár ellen. Akkor minden úgy alakult, ahogy azt a vasváriak elképzelték, és most is úgy kezdődött a mérkőzés, a kíméletlen hátvéd, Bíró Zoltán húzódott előre, és szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Ezután, mintha csak megcincálták volna az oroszlán bajszát, sorra dolgozta ki a helyzeteit a Körmend, akik Sipos Bálint vezetésével magabiztosan nyerték meg a találkozót, lépéselőnybe kerülve ezzel a harmadik helyért vívott harcban.

Szentgotthárd VSE 1:1 Kőszegi FC 
Gólszerzők: Düh K. 6′ ill. Dan G. 56′

Szentgotthárdon szerencsés helyzetben vannak a labdarúgók, hisz a műfüves pálya lehetővé teszi, hogy a legzordabb körülmények között is pályára léphessen a hazai csapat. A kiegyenlített, ám de csapongó mérkőzésen 5 alkalommal kellett a zsebéhez nyúlnia a játékvezetőnek, a feszült hangulatban zajló találkozó végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

Ezen találkozók kivételével az elmaradt Ikervár – Répcelak, Király – Sárvár, Vép – Rum valamint az Egyházasrádóc – Rábapaty mérkőzéseket május 30-án pótolják az előzetes információk szerint.

A felborult menetrendnek köszönhetően a tabella is érdekes képet mutat jelenleg, és úgy tűnik az egész tavaszi szezonban így lesz ez, hisz rengeteg mérkőzés kell pótolnia a csapatoknak.

A megyei I. osztály tabellája. Forrás: MLSZ adatbank

Remélhetőleg a 20. forduló már gond nélkül zajlik majd le, igazán pikáns összecsapásokkal kezdődik meg mindenki számára a bajnokság, ilyen lesz például a Répcelak első tavaszi mérkőzése, ahol a Körmendet fogadják egy 6 pontosnak ígérkező találkozón.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!