Az angol labdarúgó bajnokságban szereplő Manchester City a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta második hivatalos e-sport játékosát. 

Kai Wollin aláírja szerződését. Fotó: mancity.com

Az manchesteriek örömmel tudatták, hogy Kai Wollin aláírta szerződését az angoloknál, és a jövőben minden FIFA versenyen a Manchester City-t képviseli majd.

A német származású úriember a FIFA nevű futballszimulátor PS4 verzióján ért el olyan sikereket, amely az angol klub figyelmét is felkeltette. Többek között nyert már német bajnokságot, World Cyber Games címeket (2011, 2012), valamint tavaly közel került ahhoz, hogy megnyerje a FIFA Interactive World Cup trófeáját is, de végül a döntőben elvérzett Spencer Ealinggel szemben.

Már azt is tudni lehet, hogy Kai először az áprilisban esedékes FUT Champions Cup-on képviseli majd a manchesteri színeket.

Nem ő az első igazolásuk, hiszen az év elején leszerződtették Marcus “ExpectSporting” Jorgensen-t is. Ezzel egy időben a 2016-ban aláírt Kieran “Kez” Brown viszont elhagyta a klubot, így valószínűleg az ő pótlására érkezett Kai, aki egyébként a “Deto” becenéven híresült el e-sportos körökben.

Deto nyilatkozott is a szerződése megkötését követően.
Nagyon örülök, hogy velem képzelik el a jövőt a Manchester City-nél, ez egy következő lépcsőfok az e-sport karrieremben. Már alig várom, hogy jövő hónapban elkezdődjön a FUT Champions Cup, ezáltal pedig megismerkedhetek majd a Manchester City rajongókkal a világ minden tájáról.

Ezúttal tehát nem Pep Guardiola erősítette meg az amúgy is bivalyerős keretét, hanem a jövőre való tekintettel a manchesteriek e-sport szakosztálya fejlődött. A Manchester Citynél úgy tűnik minden fronton szeretnének sikeresek lenni.

Heti e-sport érdekességünk is a futball világához kapcsolódik. A Paris Saint Germain méregdrága támadójáról, Neymarról már többször megírtuk, hogy imádja az e-sportot, azon belül a Counter Strike Global Offensive nevű játékot.

Nos egy érdeklődő megkereste Neymar Steam profilját, amin látni lehet, hogy a brazil csatár mennyi időt töltött a CS:GO-zással az elmúlt két hétben, mialatt éppen sérüléséből lábadozik. Íme.

Neymar kicsivel több mint 205 órát játszott az elmúlt két hétben.

A párizsiak szélsője egyébként maga bizonyítja, hogy szívesen tölti lábadozását különféle játékokkal. Hol társasozik, hol épp a Counter Strike rajongásának hódol az Instagram profilja szerint.

“Bemelegítés” írta képéhez Neymar, aki éppen egy megnyert Counter Strike meccs statisztikáit fényképezte le.

Úgy tűnik az e-sportban is megtalálná a számításait az ex Barcelona játékos.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!