Hartberg CH – Szombathelyi Pingvinek 3:4 (0:1, 3:3)
Elsőként a jeges szezonban Szombathelyen járt Hartberg volt az ellenfél. A relatív sok kiállítással tarkított mérkőzésen – a feljátszó Kemény Kristóf segédletével – hamar megszerezték a Pingvinek a vezetést és az első félidőt ezzel ez egy gólos előnnyel zárták. A kiegyenlített játék során aztán egalizált, majd előnyt szerzett az ellenfél, így a Pingvinek futhattak az eredmény után. A mérkőzés vége felé 3:3 volt az eredmény, amikor is emberelőnyből támadhattak a szombathelyiek, de sajnos egy kiállítás elvette a fórt és így, amikor az ellenfél büntetése lejárt, már ők kerültek hátrányba. Ez azonban nem gátolta meg őket abban, hogy gólt szerezzenek, így 4:3-ra vezettek. Ekkor az ellenfél levitte kapusát és 5 a 3 ellen folyt a küzdelem. A feszült hangulat nem kedvezett, mert egy újabb kiállítást ítéltek a vasiak ellen és az utolsó 12 másodpercben 5 a 2 ellen kellett felvenni a harcot. Iszonyatos nyomás és feszültség uralkodott a nézőtéren is és szinte tapintani lehetett azt. Egy örökkévalóságnak tűnt, ahogy a digitális időmérőn váltották egymást a számok. A Pingvinek tudták, hogy 2 szekundummal a vége előtt lejár az első büntetés és a visszajövő játékos helyzetbe hozható lesz, de be voltak szorulva a saját kapjuk elé. Ahogy teltek a másodpercek a hangulat olyan szinten fokozódott, hogy felért egy orosz rulettben elért harmadik körrel. Végül lepergett a játékidő és megúszták a szombathelyiek kapott gól nélkül és fantasztikus magkönnyebbülés lett úrrá mind a játékosokon, mind a csapatot kísérő nézőkön. Csalódottan, ugyan, de a Pingvinek teljesítményét elismerve nyilatkozott az ellenfél és a többi csapat, akik látták a mérkőzést.

A kapuban remekül teljesítő Sipos Pál és a csapatot – sérülése miatt – edzőként kísérő Geosits Levente is dicséretet érdemel.

Gólszerzők: Kemény Kristóf, Zelevics Gergő, Singer Márk, Singer Erik

Horobek Fcele – Szombathelyi Pingvinek 1:11 (0:5, 1:6)
A második meccset a szlovéniai Horobek gárdája ellen vívták a Pingvinek. Mivel Ők is játszottak már aznap, volt alkalom kiismerni játékukat, erősségeiket és gyengeségeiket. A szombathelyiek a két legjobb szlovén játékost kiiktatták, kapujukba a felső léc alá lőttünk. Ez a mérkőzés során 11-szer sikerült is, míg miattuk Sipos Palinak csak egyszer kellett a háta mögé nyúlnia. Igazi örömjáték volt egy nagyon korrekt ellenféllel szemben.

Gólszerzők: Zelevics Gergő 4, Singer Márk 3, Kovács András, Nagy Máté, Őri Arvid, Szántó Olivér 1-1.

Szép volt, Pingvinek!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!