Öt szettes összecsapást hozott a Kaposvár-Haladás találkozó, amely pikáns csemegének ígérkezett és nem csalódott, aki láthatta a mérkőzést. Dr. Mucsi Péter reménykedett, hogy tanítványainak sikerül meglepnie a vendéglátókat – ami tökéletesen bejött. Ráadásuk a szombathelyiek mestere a háló közeli játékban várta a sikert, amely szintén a várt forgatókönyv szerint alakult.

Az első pillanattól érződött, hogy mindkét alakulat komolyan készült az összecsapásra. Ennek szellemében sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Majd Runjić eredményességének köszönhetően minimális előnyre tettek szert a szombathelyiek, amelyet a játszma végéig meg is őriztek (22-25). Hasonlóan szorosan alakult a második szett is. Ekkor már Anna Wruck is a pályán volt, aki Paradžikkal nagyszerű sáncmunkát végzett. Az élvezetes és fordulatokban gazdag játszmát csak “túlórával” tudta behúzni a vasi alakulat (25-27). Mindkét mester rengetegszer cserélt, próbáltak valami újjal meglepni az ellenfelet. Ebben a szettben már pontosabban játszott a Kaposvár és a Haladás rövidzárlatát kihasználta a hazai alakulat (25-20).

Marijeta Runjić volt a szombathelyiek egyik legjobbja a találkozón

A szépítés eredményeképp tűzbe jött a Kaposvár, a vendégek pedig nem találták a játék ritmusát. Mucsi Péter többször is időt kért, majd pedig cserékkel frissítette csapatát. Ez csak arra volt elég, hogy felzárkózzon a szett végén a Haladás (25-16). A mindent eldöntő szett is hasonló forgatókönyvet hozott, mint amilyen a találkozó egésze volt. Látványos labdamenetek, fej-fej mellett haladó csapatokkal. Aztán a szett közepén a Somogy megyeiek néhány pontos előnyre tettek szert. Runjić parádés akciójával felzárkózott a Hali, de két apró hiba megpecsételte a szombathelyiek sorsát (15-12).

1.MCM-Diamant Kaposvár KE – Hungast Haladás
3:2
(22, 25, -20, -16, -12)

Haladás: Paradžik, Kinser, Kalman, Bagyinka, Runjić, Reljić.
Libero: Zoltán, Farkas
Csere: Wruck, Bokor, Fazekas, Csóka.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Edző: Széll Dániell

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!