A tavaszi első, azaz a 16. forduló mérkőzéseit pótolták a csapatok a keddi nap folyamán. Nem hozott szerencsét ez a játékkör a bronzéremért küzdő együtteseknek, hisz a Répcelak, Körmend, Lukácsháza trió közül egyik sem tudta begyűjteni a három bajnoki pontot. 

Király SZE 5:0 Szentgotthárd VSE
Gólszerzők: Biácsy M. 37′ 40′ 45′ Németh 76′ 81′
Az elmúlt fordulók távlatában arra lehetett számítani, hogy szoros mérkőzést játszik egymással a két együttes, ám a hazaiak az első játékrész utolsó 8 percében már eldöntötték a találkozót a fiatal Biácsy Márk révén, aki mesterhármast szerzett. A második etapra aztán próbálta összekapni magát a vendég gárda, de gólokat ismét a szombathelyiek szereztek a hajrához közeledve, így magabiztosan nyerték az összecsapást.

Rábapatyi KSK 0:0 Körmendi FC
A Rábapaty az előző fordulóban emberhátrányban nyert kiesési rangadót, most pedig a bronzéremért hajtó körmendieket fogadták hazai pályán. A találkozó, főleg a második játékrész feszült hangulatban zajlott, többször is a zsebéhez kellett nyúlni a játékvezetőnek, gól azonban nem született. Az egy pontnak igazán csak a hazaiak örülhetnek, a Körmendnek pedig figyelni kell, nem férnek bele ezek a botlások ha ott akarnak lenni a végelszámolásnál a harmadik pozícióban.

Egyházasrádóci SE 6:2 Ikervár FC
Gólszerzők: Balogh A. 26′ Nyári B. 32′ 48′ 57′ Molnár I. 72′ 85′ ill. Vincze Z. 78′ Varga M. 90′
Meglepően gól gazdag mérkőzést játszott egymással az elmúlt időszakban gyenge formát mutató Egyházasrádóc és Ikervár együttese. A hazaiak, mikor ha nem most alapon, már az első perctől nyomás alá helyezték az Ikervár kapuját, és az első 45 perc végére már 3 góllal vezettek. A második játékrészben aztán kissé kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendég találatok már csak a hazaiak figyelmetlenségének voltak köszönhetőek, akik így is magabiztosan nyerték meg a találkozót.

Kőszegi FC 1:0 Vasszécseny SE
Gólszerző: Szolyák T. 78′
Igazán kiélezett találkozót hozott a sereghajtó kőszegi vendégjátéka. A kemény belépőkkel tarkított mérkőzésen többször is előkerült a sárga kártya a játékvezető zsebéből, végig érezhető volt, hogy ez egy egygólos összecsapás lesz. Ezt az egy találatot pedig a hazaiak szerezték a házi gólkirály Szolyák Tibor révén a hajrához közeledve, így két vereség után ismét győztesen hagyhatták el a játékteret. A Vasszécseny helyzete továbbra is reménytelen.

Vasvár VSE 0:0 Celldömölki VSE
A vasárnapi Répcelak verés után ezúttal az ezüstérem legfőbb várományosát fogadta a vasvári gárda hazai pályán. Az együttes ugyan nagyon rosszul kezdte a tavaszt, de a legutóbbi két fordulóban nyerni tudott, így joggal bizakodhattak az eredményes szereplésben a Celldömölk ellen is. A vendégek a hétvégi forduló után változtattak a kezdőcsapaton, próbálta forgatni a csapatát Kovács Balázs. Adódtak lehetőségek mindkét oldalon, de gól nem született a találkozón, így a hazaiak újabb értékes pontot szereztek egy éllovastól.

Répcelaki SE 0:1 Vép VSE 
Gólszerző: Kertész Á. 90′ 
A hétvége után a kötelező győzelem tudatában lépett pályára a hazai együttes, a vendégek pedig két vereség után érkeztek Répcelakra. A találkozó összességében nem hordozott sok helyzetet magában, az enerváltan és ötlettelenül futballozó répcelakiak nem tudták feltörni a védekezésre berendezkedő vendégeket, míg a vépiek előrevágott labdákkal igyekeztek operálni. A gyenge színvonalú mérkőzés azonban tartalmazott egy slusszpoént, a 90. percben egy oldalszabadrúgás után a vendégek középpályása fejelni tudott, a labda pedig a kapufáról védhetetlenül vágódott a hálóba. A répcelakiak számára nehéznek tűnik a bronzérem megszerzése, azonban így, hogy a körmendiek sem tudtak nyerni, még lehet esélyük a bajnokság végéig.

Lukácsháza SE 1:4 Sárvár FC
Gólszerzők: Tar M. 5′ ill. Hoós P. 10′ 57′ 83′ Kun B. 12′ 
A bronzéremért hajtó Lukácsháza az elmúlt fordulókban felemás formát mutatott, most pedig az éllovas, és eddig veretlen Sárvárt fogadta. Támadólag léptek fel a lukácsháziak a mérkőzés elején, és meg is szerezték a vezetést az ötödik percben. Ezzel a hazaiak mintha megcincálták volna az oroszlán bajszát, felpörgették a sárváriakat, akik 7 perc alatt megfordították a találkozó állását. A második játékrész elején aztán újfent betaláltak a vendégek, a hosszabbításban pedig a negyedik találatukat is megszerezték, így magabiztosan gyűjtötték be az újabb három pontot.

Jánosháza VSE 2:2 Rum KSC
Gólszerzők: Vágusz A. 43′ 78′ ill. Ivic I. 10′ Papp Barnabás 62′
A legutóbbi fordulóban rangadót vesztő, és így kieső helyre kerülő rumiak számára létfontosságú volt egy jó eredmény elérése a mindig rapszodikusan teljesítő Jánosháza otthonában. Ennek megfelelően be is kezdtek a vendégek, és a 10. percben meg is szerezték a vezetést. A félidő vége előtt egy jogos büntetőből egyenlített a Jánosháza, majd a második etap hasonlóan vendég góllal indult. 1:2-es vendég vezetésnél a rumiak támadója vihette a kapusra a labdát, aki nagy bravúrral hárítani tudott, a játékvezető azonban szöglet helyett kirúgást ítélt, amelynél nem sikerült rendeződni a vendég védelemnek, és ezt kihasználva ismét egyenlíteni tudott a Jánosháza. Összességében a döntetlen igazságosnak mondható, a rumiak mellé egyelőre nem áll oda a szerencse a tavasz folyamán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!