Évről évre egyre többen érkeznek az Emlékmű futásra, amelyet a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség idén már negyedik alkalommal rendezett meg a város egyik legimpozánsabb helyszínén. A futóversenyt azzal a céllal hívták életre, hogy a szombathelyiek együtt hódolhassanak közös szenvedélyüknek, s mindezt a város egyik legszebb helyszínén tegyék.

Az Emlékmű előtti füves területet először a legkisebbek szállták meg és igazán szívderítő látványt nyújtott, ahogy a gyerekekhez csatlakoztak a szülők is és együtt futották le a 300 méteres távot. Így tett Halmosi Péter, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás VSE csapatkapitánya is, aki a fotó és videófelvétel elkészítését követően az utolsó métereken csatlakozott a gyerekekhez. Akárcsak a sportért felelős alpolgármester Koczka Tibor is, aki több futamon is indult, azonban a tehetséges utánpótlás képviselői rendre lehagyták őt.

Ezt követően a kisiskolások, majd a középiskolások és végül az egyetemisták, felnőttek mérhették össze erejüket ezen a szikrázó napsütéses délutánon. A hangulatra nem volt panasz és a gördülékeny szervezésnek köszönhetően az eredményhirdetések két futam között megtartották. Ezzel is segítve a szülőket valamint az érkező , távozó sportbarátokat.

Cikkünket hamarosan frissítjük az eredményekkel!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!