Halász Bence szuper teljesítményt nyújtva a rendkívül értékes 2. helyet szerezte meg Oszakában, az idei IAAF Hammer Throw Challenge nyitóversenyén. Németh Zsolt és Németh László 21 éves, junior világ- és Európa-bajnok, U23-as Európa-bajnok tanítványa idei legjobb eredményével, 77,24 méteres dobással érte át az ezüstérmet.

– Összességében elégedett vagyok, tudom hogy 78 métert vártam korábban magamtól, de ennek is nagyon örülök, hiszen délben volt a verseny. Végig nagyon jó hangulatom volt, fantasztikus, hogy egy nagy stadionban dobhattam több ezer néző előtt. Magyarországon nem sokszor tapasztalok hasonlót. Elsőre egy félig rontott kísérlettel 71 méterrel kezdtem, ami végig húzta a hálót, a 2-3. dobásom 75.50 körüliek voltak, ezeket már jónak ereztem, csak kevés kellett a nagyobb eredményhez. A 4. érvénytelen volt, ezt elengedtem kidobás előtt. Az 5. kísérletem volt a legjobb, a 77 méteres, itt már próbáltam mindent beleadni amit tudtam, csak javítani szerettem volna és szerencsére sikerült is. Ez egy technikailag nagyon jó dobás volt, utoljára pedig 74 méterre sikerült dobnom a szert, ez egy apró hiba miatt lett kisebb, pedig jobb sebessége volt, mint az előzőeknek. Szerintem végig stabilan dobtam, jól teljesítettem ma, ezért büszkén jöttem ki a dobókörből – nyilatkozta sportoldalunknak Halász Bence, aki a közönséget és a helyszínt is nagyon dicsérte, mint mondta,  ,,fenomenális volt”, majd hozzátette: bárcsak többször lenne hasonló élményben részem!

Szerintünk nagyon sokszor lesz Halász Bencének még hasonló élménye és bízunk benne, hogy közöttük olimpiai- világ- és Európa-bajnokságok is lesznek.

A győzelmet egyébként a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdek szerezte meg 78,51 méterrel. A japán viadalon Bence mögött, a vert mezőny harmadik helyén a riói olimpia bronzérmese, Wojciech Nowicki (76,66 m), valamint a tadzsik olimpiai bajnok, Dilshod Nazarov (75,01 m) végzett.

A versenyeredmények ITT böngészhetők!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!