Komoly téttel bírt az utolsó forduló a Swietelsky-Haladás VSE korosztályos futsal csapatok számára. Az U17-es együttes ugyanis az ezüstérem megszerzésért léphetett pályára, míg az eggyel idősebb U20-as labdarúgók a dobogó legfelsőbb fokát célozták meg.

Szombaton először a fiatalabbak léptek pályára, az ellenfél pedig a tabella ötödik helyén álló ELTE-BEAC volt. Izgalmas és változatos mérkőzést vívtak Szombathelyen, az új Haladás Sportkomplexumban. Az első játékrészben felváltva estek a gólok, de végig kiegyenlített játék folyt a pályán. Hol az egyik, hol a másik kapu volt nyomás alatt. A szünet után aztán háromszor is megvillant a vendégek tehetséges játékosa és Molnár Attila két szerzett gólja mellett kihagyhatatlan helyzetbe hozta csapatársát is. Ezt követően pedig már örömfutball következett. Mindkét együttes inkább a közönségszórakoztató játékot helyezte előtérbe, így a találkozón 16 gól született. A veresége ellenére a NEMAK ETO gárdája mögött második helyen végeztek a szombathelyiek.

Swietelsky-Haladás VSE – ELTE BEAC
6-10
(1-2)

Haladás: Horváth – Szabó B., Gerencsér, Vatamaniuc-Bartha, Leidli, Standi, Németh B., Séllei, Volner, Hernáth.

Gólszerző: Vatamaniuc-Bartha 3, Szabó B., Németh B., Hernáth illetve Molnár A. 4, Deésy 3, Horváth B., Fialovszky, Légrádi.

*

Az U20-as együttes is az ELTE ellen zárta az évet. Ezen a mérkőzésen sokáig nem kellett izgulniuk a nézőknek. Már az ötödik percben betaláltak a hazaiak Németh Gergő révén és két (!) perc alatt már négygólosra növelték előnyöket. Ezt követően viszont leült a játék és a vendégek szép lassan felnőttek a bajnokesélyes által diktált iramhoz. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, mert még a szünet előtt egyetlen gólra felzárkózott az ELTE-BEAC. A szünetben rendezték a sorokat a szombathelyiek és Vidák Balázs tanítványai sokkal motiváltabbak voltak a fordulás után. Sipos Gergő vezérletével pedig végérvényesen eldöntötték a bajnoki aranyérem sorsát.

Swietelsky-Haladás VSE – ELTE-BEAC
7-3
(4-3)

Haladás: Homlok – Tóth M., Gyenese, Mód, Sipos G., Papp, Péter, Kendik, Szakasics, Németh G., Gyimesi, Németh G., Kaposi.

Gólszerző: Sipos G. 2, Németh G. 2, Gyenese, Mód, Kendik illetve Dajka, Lugosi

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!