Ismét a vasi megyeszékhely adott otthont a Magyar Sporttudományi Társaság által megálmodott Országos Sporttudományi Kongresszusának, amelyet tizenötödik alkalommal rendeznek meg. 2018. május 30. és június 1. között a hazai és nemzetközi szakemberek részére megtartott szakmai előadások mellett több kiegészítő, kísérő program is színesíti a rendezvényt.

A kongresszus fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság, illetve a program megvalósulásában segítő kezet nyújtott Szombathely Város Önkormányzata, az ELTE Savaria Egyetemi Központ valamint a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület is. Az idei programsorozat a rendkívül figyelemre méltó “Sporttudomány az egészség és teljesítmény szolgálatában” címet kapta. Ezzel felhívva mindenki figyelmét az egészséges életmódra, az egészség megőrzésére és a rendszeres testmozgásra is.

Szerda délelőtt a Tóvendéglőben tartották a rendezvény megnyitását, ahol előadást tartott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Az egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó mellett Dr. Puskás Tivadar is megosztotta gondolatait a hallgatósággal.

Szombathely polgármestere kihangsúlyozta, hogy a Kárpát-medencében kétezer éve folyamatosan lakott településként van jelen a vasi megyeszékhely és ezt a fejlődést az egészséges életmóddal, valamint a rendszeres mozgással szeretné a város biztosítani a töretlen fejlődést. Az állammal karöltve igyekeznek megteremteni az ehhez szükséges szakmai hátteret.

A három napos kongresszus több témát is érinteni fog, úgy mint a versenysport, az utánpótlásképzést, a sportorvoslást a sportjogot, a történelmet valamint a szociológiai hátteret is. A program változatosságát jól mutatja, hogy sportszakkönyv és folyóirat valamint termék- és műszer bemutató, kiállítás is lesz. Emellett pedig különböző sportszerek és ruházatok kipróbálására, megvásárlására is lehetőség nyílik. Ugyanakkor lehetőség van fittségi tesztelésre, továbbá életmód- és egészségügyi tanácsadásra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!