A portugál-spanyolt már a meccs előtt hetekkel nagyon vártam, hiszen tudvalévő volt, hogy ez lesz a világbajnokság egyik legnagyobb rangadója. Aztán, ahogy teltek a napok, a B-csoport 2. mérkőzésének értéke a spanyol kapitányváltás, illetve Cristiano Ronaldo adóügye miatt még inkább az egekbe szökött.

Persze az majd csak kb. egy hónap múlva dől el, hogy Julen Lopetegui és a Real Madrid akciója mennyire zavarta meg a spanyol válogatottat, egy biztos, a spanyol szövetségi kapitány a portugálok elleni első vb-meccs előtt pár nappal írt alá a királyiakhoz, mire a szövetség elnöke – annak ellenére, hogy a játékosok, különösen a cséká, S. Ramos kiálltak mellette – azonnali hatállyal szerződést bontott a szakemberrel. A kispadra a korábbi Real-legenda, szövetségi sportigazgató Fernando Hierro ült le.
Aztán a portugáloknál is forrtak a telefonok, a Mundo Deportivo ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy CR7 adócsalás miatt két év felfüggesztett börtönt és 18.8 millió eurós bírságot kapott.

Nos, ilyen előzmények után péntek este a helyszínen 48 ezer, a tévékészülékek, illetve az internet előtt pedig sok-sok millió ember követte a latin rangadót, amely aztán C. Ronaldo és D. Costa gólpárbajáról szólt. Íme a fél tucatnyi gól históriája.

3’ – Ronaldo nem tárgyalóteremben, hanem nagyon is a pályán járt, méghozzá 2 lábbal. Nacho állt elé a 16-oson belül, ő pedig óriási rutinnak nekiszaladt madridi csapattársának. A tizenegyest aztán hihetetlen nyugalommal varrta be, 1–0.

 

24’ – A portugál gól után felélénkült a spanyol játéka, jött is néhány veszélyes akció, az 1-1-hez azonban az erőszakos Diego Costa kellett. A honosított csatár egy indítást úgy vett át, hogy közben egy kicsit könyökölve ugyan, de megelőzte Pepét, majd extraklasszis módon két védőt is lerázott, majd a jobb alsó sarokba lőtt, 1–1.
44’ – Már-már a szünetre gondoltak a csapatok, amikor a VB legértékesebb kapusa, David de Gea C. Ronaldo lövését csúnyán beütötte, 2–1.

55’ – Teljesen más felfogásban jöttek ki a spanyolok a 2. félidőre, amikor is 10 perc elteltével, egy szabadrúgás után Busquets középre fejelt labdára Diego Costa robbant be és egyenlített, 2–2, ezzel CR7 vs. D.Costa szintén 2-2!

 

 

 

59’ – Nacho javított, jóvá tette első félidei ,,hibáját”, a büntető előtt, és elképesztően eltalálta a játékszert, a 18 méteres lövés után ugyanis a labda a jobb kapufáról a bal kapufára vágódott, és onnan került a kapuba, ezzel már a hispánok vezettek, 2–3.

 

 

88’ – A végén nagyon rákapcsoltak a luzitánok és, amikor Piquet teljesen feleslegesen (sokak szerint egyáltalán nem) szabálytalankodott, akkor újra Cristiano Ronaldo állt a labda mögé. És most nem hibázott, sőt, kiválóan csavarta el a labdát a sorfal mellett és a 23 méteres szabadrúgás után a bal felső sarokban kötött ki a labda, 3–3.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
B-CSOPORT
PORTUGÁLIA–SPANYOLORSZÁG 3–3 (2–1)
Szocsi, Fist Stadion.Vezeti: Rocchi (olasz)

PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho, B. Silva (Quaresma 69.), W. Carvalho, B. Fernandes (Joao Mário, 68.) – C. Ronaldo, Guedes. (André Silva, 80.) Szövetségi kapitány: Fernando Santos
SPANYOLORSZÁG: De Gea – Nacho, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Koke – Iniesta (Thiago Alcantara 70.), Isco, David Silva (Lucas Vázquez, 86.) – Diego Costa (Iago Aspas, 77.). Szövetségi kapitány: Fernando Hierro
Gólszerző: C. Ronaldo (4., 44., 88.– az elsőt 11-esből), ill. Diego Costa (24., 55.), Nacho (58.)
Sárga lap: B. Fernandes (28.), ill. Busquets (17.)

A ,B’ csoport másik meccséről ITT írtunk, a tabellát az irániak vezetik 3 ponttal, az 1-1 pontos portugálok és spanyolok előtt, a marokkóiak pont nélküliek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!