A szülők jó előre igyekeztek gyermekeiknek hasznos elfoglaltságot találni, így sporttáborokba is sokan küldték csemetéiket. Mivel a Falco KC NB I-es kosárlabda-csapata a tavalyi sikeres bajnoki évad után idén is megküzdhetett a bajnoki címért, a sárga-feketék népszerűsége töretlen, így az ifjú sólymoknak szervezett kosárlabda-tábor után is szép számmal érdeklődtek.

A szervezőktől megtudtuk, hogy a 7-14 éves korú fiúk és lányok részére két turnusban, június 18-tól 22-ig, illetve június 25-től 29-ig szervezte meg a foglalkozásokat a gyerekeknek, akik már reggel fél 8-ra érkezhettek és egészen délután fél 5-ig maradhattak, közben természetesen meleg ebédet is biztosítottak számukra.

Szarka Zsuzsanna táborvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy azoknak, akik már jártak edzésekre, a tudásuk megerősítésében, akik pedig most ismerkedtek meg a sportággal, azoknak az alapok tanulásában, a felzárkózásban segítettek.

– Szombathelyen nagy volt a kínálat a táborok, azon belül is a sporttáborok tekintetében, ennek ellenére nagy volt az érdeklődés, hiszen az 1. héten 45, a 2. héten 33 gyerekkel teljesítettük az edzéstervet. A tudásszint és a korosztály alapján 3 csoportban, fiatal edzőkkel és a Falco KC utánpótlás csapatának kosarasaival dolgoztunk.

 

A programban az általános ügyességfejlesztés mellett koordinációs képességfejlesztés, labdás ügyességfejlesztés, technikai képzés, játékok, versenyek, filmek megtekintése is szerepelt – nyilatkozta sportoldalunknak a táborvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy a legnagyobb népszerűségnek a Falco KC ezüstérmes sportolóival, Hódi Patrikkal, Dancsecs Andrással és Kovács Bencével történő találkozás számított.

 

 

A 13 éves Schmidl Bíborka a Brenner iskolából érkezett és 2 hetet töltött a kosártáborban.

Az alapokat újra átvettük, begyakoroltuk és új dolgokat is sikerült elsajátítanom. Úgy érzem, nagyon sokat tudtam fejlődni. Nagy élmény volt, amikor a Falco-játékosok meglátogattak bennünket és kérdéseket tehettünk fel nekik – mondta a Szombathelyi Sportiskola ifjú kosarasa.

 

 

Tóth Dávid Benedek a tábornak otthont adó Paragvári utcai általános iskolában értesült a lehetőségről.

Nagyon jó volt számomra ez a 2 hét, hiszen a dobótechnikám javulhatott, gyakorolhattam a megállásokat, a sarkazásokat. Az edzéseken is jól éreztem magamat, és az sem mellékes, hogy számos új barátot szerezhettem.

 

 

 

Az ifjú sólymok már most tudják, hogy jövőre is visszatérnek a kosárlabda-táborba, ahol
persze nemcsak kosaraztak az ifjú sólymok, hanem a Kalandvárosba is ellátogattak, délutánonként pedig filmnézés és csapatépítő társasjátékok vártak a srácokra és lányokra, a mai záró napon, pontosabban ezekben a percekben pedig csapatépítő közös jamboree, izgalmas játékos vetélkedő zárja a kosártábort.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!