Korábban már több érmet szerzett Molnár József, akit Magyarország egyik legjobb íjászaként tartanak számon. A Haladás színeiben versenyző sportoló tavaly szerzett kvótát a wroszlavi Terep Világjátékokra. Azonban a felsőtárkányi országos bajnokságon komoly riválisokkal kellett felvennie a versenyt.

A megmérettetésen a legnagyobb rivális az Unicornis SE csapata volt, amely szokásához híven magasra tette a mércét és remek pályát építettek. Molnár Józsefnek ezért minden tudására szükség volt, hogy az Ő nyakába kerüljön az aranyérem. A szombathelyiek kiválósága barebow kategóriában indult és a zöld-fehér szimpatizánsok reménykedtek végső sikerében.

Az első nap után 293 pontot szerzett Molnár, ez pedig összetettben csak a második helyhez volt elegendő. A második versenynapon tartotta pozícióját és egészen a döntőig menetelt. A fináléban aztán 56-49 arányban maga mögé utasította a tavalyi Világjátékok győztesét, Kakas Istvánt.

A győzelmet azonban sokáig nem ünnepelheti a vasi íjász, hiszen hamarosan Olaszországban kell számot adni tudásáról. Itáliában rendezik ugyanis a Terep Világbajnokságot, ahová a világ minden tájáról csak a legjobbak érkeznek. A zöld-fehér szimpatizánsok titokban pedig újabb éremről álmodozhatnak, amely Molnár József nyakába kerülhet.

A címlapkép egy korábbi versenyen készült!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!