A támadófalban használható 196 cm magas 122 kg-os játékos a divízió I-ben veretlenül bajnok Szombathely Crsuhers tagja, de a Győr Sharks profi csapatában is szerepelve már korábban is dolgozott a válogatottal. A székesfehérvári edzőtábor után a szakmai stáb nemrég szűkítette a keretet.

– Nagyon boldog voltam, hogy a szövetségi kapitányi döntés értelmében a szűkített keretnek is tagja maradtam. Nagy elismerésnek tartom ezt, hiszen Szombathelyen edző nélkül készülünk. Legközelebb szeptember 15-én és 16-án találkozunk, ám ezúttal Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban folytatjuk a felkészülést. Jól érzem magam a Crushersnél, de sajnos nincs utánpótlásunk, ezért sem döntöttünk a HFL-ben való indulás mellett.

Legalább 50-60 játékossal kellene rendelkeznünk a stabilitás érdekében, ezért egész szeptemberben várjuk a jelentkezőket – nyilatkozta oldalunknak a válogatott kerettag, Rozmann Ferenc, aki erősségének a passzvédekezést tartja, de a futásblokkolásban még neki is fejlődnie kell.

 

A magyar válogatott szeptember 23-án, Szlovákia ellen lép pályára. A pozsonyi összecsapást a Three Nations Cup keretében rendezik meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!