Finiséhez közeledik a felkészülési időszak a férfi kosarasoknál is, így a legtöbb csapatnál már az utolsó simításokat végzik a szakemberek. Így volt ez az Egis Körmendnél is, hiszen szombaton a Krasznai Ferenc kupán vettek részt, ahol az utolsó finomításokra volt lehetősége a szakmai stábnak.

A Sopron elleni összecsapásra mindkét gárda nélkülözött játékosokat. A hazaiaktól Gordon hiányzott, a piros-feketéknél McNeail és Bergstedt hagyta ki a találkozót kisebb-nagyobb sérülés miatt. Már a feldobás után egyértelművé vált, hogy mindkét csapat meg szeretné nyerni a találkozót.

A Sopron szerezte meg a vezetést, de védekezés váltással a vendégek fordítani tudtak.Ezután a Körmend kisebb előnyre tudott szert tenni, amit próbált megtartani is, azonban faultproblémáik miatt ez egyre nehezebbé vált. A találkozón 4-13 is volt a beütött személyi hibák száma, Hammonds hamar a kispadra is került faultproblémák miatt.

A szünet után felpörgött a hazai csapat és lőtávolságon belül került. A találkozó végéhez közeledve aztán egyre több hibát vétettek a felek, így szinte az utolsó percig nyitott volt a találkozó. Végül 5 ponttal bizonyult jobbnak a Körmend, amely végül megnyerte a Krasznai Ferenc kupát Sopronban.

Soproni KC – Egis Körmend 66-71 (20-25, 14-19, 20-14, 12-13)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!