Csípős hideg fogadta azokat a sportbarátokat, akik szerda kora este kilátogattak a Csónakázó tóhoz, ahol a TDK Futó Klub szervezésében rendezték meg a Télapó-futást. Az előzetes várakozással ellentétben rengeteg család látogatott ki, hogy közösen kocogjanak a nagyszakállú Mikulással, aki bizony elkésett, nem is kicsit.

A tömeg azonban megbocsátó volt vele szemben, elvégre komoly munka várt még rá a futás után. A bemelegítést követően közös énekléssel várta a több tucat ember a Mikulást, aki stílusosan, futva érkezett a belváros irányából. Nyilván látta, hogy a rénszarvas húzta szánnak nem maradt hely a parkolóban, így messzebb állt meg.

Az üdvözlés után a kedves Mikulás állta a sarat. Volt, aki közös fényképet is szeretett volna a Télapóval, aki nem érkezett üres kézzel. Minden jelenlévő kis ajándékot kapott, majd a szaloncukrok kiosztása után közös bemelegítésre került sor. Végül nekiiramodott a tömeg a Csónakázó tó körnek és mindenki saját tempójában lefutotta a távolságot. Az izgalmas családi rendezvényről a főszervezőt Porpáczy Tímeát kérdeztük.

– Már tavaly is megrendeztük a közös Mikulás futásunkat, azonban az időjárás miatt csak néhány klubtársunkkal róttuk a köröket. Idén viszont jót tett a hírverés, amelyet természetesen ezúton is köszönünk a Hungarysportnak is. Mivel sportos cég vagyunk, szeretünk sportolni és futóklubunk is van, szerettük volna megmozgatni a várost. Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek és velünk sportoltak.

Látva a Mikulás sapkában lévő futókat, elérte a felhívás a célját, hiszen közösen mozogtak a fiatalok és idősek. Ráadásul mindenki találkozhatott, énekelhetett a Télapóval, ezzel is új élményekre szert téve. Remélhetőleg ez a kezdeményezés is hasonló utat jár be, mint az Éjszakai futás és minden alkalommal egyre többen csatlakoznak hozzá. Mi biztosan ott leszünk legközelebb is!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!