Az Egis Körmend a 11. fordulóban Kaposvárra látogatott és szerették volna a piros-feketék a legutóbbi körben, a Szolnok ellen elszenvedett vereséget feledtetni. Erre minden lehetőségük megvolt, hiszen a tabella 12. helyén álló somogyiak nem túl acélosan szerepeltek az idei kiírásban. Ehhez viszont a vendégek legjobb formájára volt szükség.

A vártaknak megfelelően alakult az első félidő, már a feldobás után nagyobb elánnal játszottak a körmendi kosarasok. Tíz perc alatt megnyugtató előnyre tettek szert, amit sikerült tovább növelniük. A támadójáték mellett a védekezés volt a csapat kulcsa a részsikerhez, hiszen két negyed alatt csak 37 pontot engedélyeztek Ferenczék a házigazdáknak.

A szünet után sem változott a játék képe, egyre csak nőtt a szakadék a két együttes között. Aztán a záró negyedre szétesett a körmendi támadójáték, majd a védekezésük is átjáróháznak bizonyult. Az első félidőben kaptak annyi kosarat, amennyit majdnem az utolsó felvonásban szórtak Ubilláék. A húsz pontos előnyből a végére maradt öt, ezzel pedig megnyerték a találkozót a vendégek.

A rendkívül simán ígérkező és három negyedig tartó iskolajátékot követően érthetetlen okból esett össze a Körmend. Ez a megingás pedig majdnem a győzelembe került a vendégek számára. Összességében megérdemelt győzelmet arattak a vasi kosarasok a somogyi megyeszékhelyen, azonban sokkal simább lehetett volna, mint valójában lett.

Kaposvári KK – Egis Körmend 87-92 (14-21, 23-27, 15-24, 35-20)

Körmend: McNeail 9/3, Bradford 23/9, Price 23/9, Hammonds 10/3, Delas 9.
cserék: Ferencz 9/9, Csorvási 7, Németh 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!