A Hungarysport a megye és a régió kiemelt sportéletével foglalkozik, így olyan sportágakra is odafigyelünk, amely talán kicsit perifériára szorult a honi mezőnyben. Ilyen a snapszerbajnokság is, amelyről tavaly több ízben is beszámoltunk oldalunkon és ezt a megkezdett hagyományt 2019-ben is folytatni szeretnénk.

Vasárnap a csákánydoroszlói Gyöngygolyó Tekézőben találkoznak a legnagyobb zsuggások és kezdik az új esztendőt az asztal mellett. A baráti hangulatú megmérettetéshez már nemcsak idősebbek, hanem a fiatalabb generáció képviselői is előszeretettel csatlakoznak. Táncsics Péter főszervezővel beszélgettünk a fordulót megelőzően.

– A Magyar Snapszer Szövetség minden évben meghirdeti éves versenysorozatát. A különböző helyszíneken az ország valamennyi régiójában élők lehetőséget kapnak, hogy csatlakozzanak a bajnoksághoz, összemérhessék tudásukat a legjobb snapszerosokkal. Az egyes tornákon az értékes tárgynyereményeken kívül ranglistapontokkal jutalmazza a Versenyzőket Szövetség, az értékelés alapján országos ranglistát állítunk fel, ez alapján történik a kiemelés és sorsolás az év végi Magyar Snapszer Bajnokságon.

Milyen feltételekkel nevezhetnek azok, akik kedvet éreznek a versengéshez?

– Valamennyi versenyünk nyílt, ahhoz bárki csatlakozhat helyszíni nevezéssel. Egyetlen kikötésünk van, a Szövetség saját versenyein kötelező a versenyszabályzatunk alkalmazása. Természetesen családi, baráti, céges rendezvényeken ettől el lehet térni, hisz a snapszerre feltétlenül igaz a mondás: Ahány ház, annyi szokás.

Hol és mikor rendezitek tehát az év első snapszerversenyét? 

– A csákánydoroszlói versenyt már nyolcadik alkalommal rendezzük meg a Gyöngygolyó Tekézőben. Hagyományosan ez az új év első versenye, így a jó hangulat és az izgalmas verseny garantált. Általában 30-40 fő vesz részt az idénynyitón, mely vasárnap, január 6-án 14.00-kor rajtol.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!