Az eredeti sorsolás szerint a Répcelak a Zalaegerszeggel, míg a Szolnok a Szegeddel találkozott volna, azonban a két magyar topcsapat a Bajnokok Ligájában feszült egymásnak, így adódott a lehetőség, hogy február 9. helyett korábban mérjék össze az erejüket a sors szeszélye folytán szabadnapossá váló gárdák, így már a hétvégén sor került a Répcelak – Szolnok összecsapásra. 

A kora délután elrajtoló találkozó nem hozott meglepetést, a két csapat már az alapszakaszban is találkozott egymással, akkor a répcelakiak 7:1-re győztek, és ez a hétvége is a papírforma szerint alakult.

Már az első körben megadta az alaphangot a vasi gárda, a többszörös világbajnok Kakuk Levente és a Vörös Milán – Kuslics Gergely duó is hozta a párharcát.

A középső sorban a hónapok óta ihletett formában játszó Zapletán Zsombor következett, aki ismét nem okozott csalódást a hazai közönségnek, még az is belefért, hogy Molnár Pál elvesztette saját meccsét.

A finisbe utcahossznyi előnnyel forduló Répcelak a záró körben is remekelt: ifj. Móricz Zoltán 615-, Horváth Zoltán pedig 596 fával zárt, ez mindkét esetben pontot ért, így a hazai különítmény – ,megismételve a múltkori összecsapáson elért különbséget – 7-1 (3696-3313) arányú győzelmet könyvelhetett el.

Fotó: repcelakisport.hu

A vasiak számára a folytatás február 2-án jön, amikor is Szegedre utaznak a répcelaki tekések.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!