Szerdán játszotta soron következő bajnoki mérkőzését az amatőr élvonalban szereplő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Szabó László tanítványaira ezúttal hosszabb út is várt, hiszen Szolnokon vendégeskedtek a vasi lányok. Ráadásul a bajnoki tabellán pont a házigazda mögött állt a szombathelyi együttes, szóval borítékolható volt a nagy csata.

Ez be is bizonyosodott rögtön a találkozó elején, hiszen mindkét csapat inkább tüzelt, mint célzott volna. A szolnoki együttes első hét dobása pontatlan volt, míg vasi oldalon Szabó-Haklits Zsuzsa először büntetőből, majd mezőnykosárból volt eredményes. A nagy tét rányomta a találkozóra a bélyegét, hiszen sok dobást rontottak a csapatok.

A jó vendég kezdés után, kiegyenlítetté vált a találkozó. Minden lepattanóért nagy csatát vívtak a játékosok, azonban továbbra is kosárínségben szenvedtek a felek. A nagyszünetig egyik csapat sem érte el a húsz pontot, de a Szolnok lehetett az elégedettebb, mivel két ponttal ők álltak jobban. Azonban ez csak átmeneti állapot volt.

A fordulás után Szabó-Haklits Zsuzsa ragadta magához a karmesteri pálcát és lépett elő pontgyárossá is. Mezőnymunkából is alaposan kivette a részét, hiszen 9 lepattanót és 14 (!) kiharcolt faultja is volt. A harmadik negyedben nemcsak támadásban, hanem védekezésben is feljavultak a szombathelyiek. Összesen négy pontot engedélyeztek Jakubovics Dóráék a házigazdának.

Az utolsó játékrészre kicsit kiengedtek a vasi lányok és Szabó László igyekezett minden tanítványának lehetőséget adni, így végül hat pontos különbséggel nyerte idegenbeli mérkőzését a SzoESE.

Szolnoki MÁV Sportegyesület – SzoESE 41-47 (7-10, 12-7, 4-18, 18-12)

SzoESE: Jakubovics 10, Mezősi 2, Szabó-Haklits 27/9, Sándor -, Plózer 6.
Csere: Soós -, Szanati -, Balogh V. 2, Koltay -, Kálmán -.
Vezetőedző: Szabó László.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!