Miután a címvédő Szolnok az elmúlt hetekben rendkívül hullámzó játékkal rukkolt ki, elérhető közelségbe jutott az Egis Körmend, hogy megnyerje az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság alapszakaszát. Ehhez viszont mindenképpen le kellett győzni a Zalaegerszeg csapatát, amely a felsőházat célozta meg, így nagy csatára volt kilátás.

Ez csak kósza vágy maradt, mert a feldobás után azonnal bekezdtek a piros-feketék és alig két perc alatt mát 8-2 állt az eredményjelzőn. Hiába kért időt Bencze Tamás, mert a Körmend továbbra is szárnyalt és már az első negyedben tíz pont fölé duzzadt az előnyük. Hiába próbált felzárkózni a ZTE, amely jól célzott kintről, Delas pontjaival tartotta előnyét a házigazda.

Ráadásul a Rába-parti együttes centere remekül semlegesítette Agafonovot, aki rengeteg borsot tört már számos más magasemberek orra alá. A nagyszünet előtt még Szabó Zsolt büntetőivel zárkózott fel a vendég együttes, de Hammonds a dudaszó pillanatában talált be kintről. Igaz, ezt az esetet a bírói hármas videóról nézte vissza, de megadták a kosarat.

Ware és Green pontjaira építette játékát a folytatásban a Zalaegerszeg és úgy tűnt sikerülhet megszorítani a vasi alakulatot. Ekkor viszont Price rázta meg magát, tartotta magát a Körmend, amely nem nyújtott extrát, viszont amit tud, azt maximálisan meg is játszotta. Az utolsó negyedben még volt egy nagy ZTE-roham, de ezt is visszaverte a Körmend.

Ekkor már Hammonds és Bradford vette hátára csapatát és gondoskodott arról, hogy sima legyen a találkozó vége. Az első félidőt követően a Zala megyei kosarasok jól játszottak, azonban a vasi együttes ellen ez kevés volt. A győzelem mellett pedig továbbra is él a remény az alapszakasz győzelmet illetően. Igaz a Szolnok is nyert, de nagyon megszenvedett a TF ellen.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 96-86 (25-15, 25-26, 24-26, 22-19)

Körmend: Németh 3/3, Price 22/9, Bradford 12/3, Hammonds 23/9, Delas 13/3.
Csere: Thames 21/6, Lajsz 2, Ferencz -, Takács -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!