Egy esztendővel ezelőtt Bedőcs Gergely irányításával kezdte meg a felkészülést a frissen az Extraligába feljutott Hungast-Haladás VSE női röplabda együttes. Majd a téli szünetben történt változást követően a csapat korábbi trénere, egyben szakosztályvezetője dr. Mucsi Péter vette át az irányítást. Az extraliga tagság meghosszabbítását követően már biztossá vált, hogy új vezetőedző érkezik a Rohonci útra.

Leiszt Máté személyében egy rendkívül fiatal, ugyanakkor nagy tapasztalattal rendelkező szakembert neveztek ki a szakmai stáb élére. A 32 éves vezetőedző edzőként öt éve tevékenykedett, dolgozott a női válogatott mellett Alberto Salomoni segítőjeként, majd a bajnok Békéscsabához szerződött. A legutóbbi két évet a viharsarki gárdánál töltötte, ahol egy aranyérem mellett bronzot is bezsebelt a csapattal.

Az egyetemisták és főiskolások számára megrendezett Universiadén is szép eredményeket ért el, hiszen irányításával a női válogatott bejutott az elődöntőbe. Ez a siker pedig a legjobb szereplése volt a lányoknak. Az augusztus közepén kezdődő felkészülésig még akad tennivaló az szakmai stábnak, hiszen jelenleg négy játékos szereplése mondható biztosnak. Genesis Anais Miranda, Stephanie Lojen, Takács Bernadett és Sophie Wallner kötelezte el magát a vasi zöld-fehérekkel, így az összeszokottsággal nem lehet probléma.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!